“Jeg glæder mig til at komme ud i den virkelige verden”

“Kommer de så hver tirsdag?” spørger 16-årige Ibrahim Raja gennem lokalet. Sammen med femten af sine venner skal han til at starte sin første virksomhed i Mind Your Own Business. I aften møder drengene de frivillige venturepiloter, de skal samarbejde med de næste syv måneder.

Og svaret er ja. Venturepiloterne kommer til Albertslund for at arbejde sammen med drengene hver tirsdag.

“Jeg synes lige, vi skal give dem en hånd,” lyder det fra en af drengene, og aftenens første klapsalve lyder gennem boligområdet Bloklands nye beboerlokale.

“De er virkelig på”

“Drengene koncentrerer sig enormt i det her. De er virkelig på,” fortæller boligsocialmedarbejder Lam Truong. Lam er ansat i Helhedsplanen for Blokland, et udsat boligområde hvor de unge er i risikozonen for marginalisering – trods faldende kriminalitet.

For ham handler iværksætterforløbet om at tænke nyt i sin opsøgende strategi for arbejdet med de unge i lokalområdet. “Det her er et program, hvor drengene skal bruge deres hoveder og finde på deres eget,” fortæller Lam, der er begejstret for, hvordan drengene har taget imod de frivillige. “Det er fedt at se dem sådan her. De er stille som var de i kirke.”

Ansvarsfølelsen

Teambuildingen begynder med en præsentationsøvelse. Vi følger med Ibrahim, der skal præsentere sammen med vennerne Bayar og Muzhamil og venturepiloterne Pil og Joakim, der til daglig studerer på Copenhagen Business School. Det bliver til en effektiv snak om alt fra uddannelser til livretter. Tyve minutter senere lyder klapsalverne igen. Ibrahim og gruppen har præsenteret hinanden for resten af mikrovirksomheden.

“Det virker lovende,” fortæller venturepilot Joakim Korslund, der til dagligt studerer Interkulturel Markedskommunikation på Copenhagen Business School. Han oplever allerede en gensidig respekt og vil gerne være med til at engagere drengene, så de kan gøre en ekstra indsats i forløbet.

“Vi kan være forbilleder for drengene. Vi kan præsentere vores fag og verden og give drengene en ansvarsfølelse,” fortæller Joakim.

Den virkelige verden

Efter præsentationerne tager drengene de nye venturepiloter med på guidet tur i lokalområdet. Turen går rundt i Blokland, forbi Albertslund midtpunkt, fitnesscenteret og det nedbrændte kulturhus. Tilbage i beboerlokalets varme venter aftensmad og sodavand. Resten af aftenen står nemlig i hyggens tegn.

“Mind Your Own Business handler om mødet og det ligeværdige samarbejde mellem mennesker med vidt forskellige baggrunde. Teambuildingen i aften er en del af en længere rekrutterings og opstartsproces, hvor vi fokuserer på at skabe de bedste betingelser for samarbejdet i mikrovirksomhederne,” fortæller programchef Maria Kavita Nielsen.

Og spørger man drengene, så har det allerede været givtigt at møde venturepiloterne. Nu er det nemlig blevet alvor.

“Det var dejligt at vise venturepiloterne Albertslund og fortælle om os selv. De er søde og imødekommende. Jeg tror, jeg kan lære meget af dem. Jeg glæder mig til at komme igang og komme ud i den virkelige verden,” fortæller Ibrahim.