You are currently viewing Mentorvirksomheder støtter drengenes udvikling og iværksætteri

Mentorvirksomheder støtter drengenes udvikling og iværksætteri

  • Post author:
  • Post category:Nyheder

Alle unge iværksættere, der etablerer en mikrovirksomhed på et forløb hos Mind Your Own Business, indgår i et samarbejde med en mentorvirksomhed, som følger dem igennem hele forløbet på otte måneder fra oktober til maj.

Det er et unikt partnerskab, hvor repræsentanter fra mentorvirksomheden bidrager med viden og støtte, som både kan gavne drengene og de frivillige venturepiloter. Én eller flere gange om måneden deltager mentorvirksomheden i en arbejdsgang i boligområdet sammen med drengene og venturepiloterne.

I løbet af vinteren og foråret inviterer mentorvirksomheden drengene på virksomhedsbesøg, hvor de lærer, hvordan en virksomhed er bygget op. Her kan de møde repræsentanter fra afdelinger som produktudvikling, kommunikation og salg. Det er en særlig oplevelse, da drengene får indblik i, hvordan man arbejder i en veletableret virksomhed og løser opgaver sammen.

Besøget kan give drengene viden om, hvordan de selv kan udvikle afdelinger og arbejde i deres egen mikrovirksomhed. Og den personlige relation til professionelle fra erhvervslivet tilbyder drengene nogle rollemodeller, som de kan spejle sig i.

Stærkt samarbejde med erhvervslivet

Seks mentorvirksomheder stod klar og formede nye samarbejder i oktober, da 75 unge drenge begyndte arbejdet med at etablere syv nye mikrovirksomheder. Her fortæller virksomhederne, hvorfor de ønsker at støtte drengenes udvikling i samarbejde med Mind Your Own Business.

Vækstfonden er mentorvirksomhed for mikrovirksomheden Velox Pecunia, som er blevet etableret af 12 drenge fra Tingbjerg i København. De unge iværksættere vil udvikle tracksuits til herrer og sparrer med Vækstfonden, som tidligere har været mentorvirksomhed for to andre mikrovirksomheder.

”Vi ser Mind Your Own Business som et veldrevet og vigtigt projekt, hvor vi kan bidrage med vores særlige viden om vækst for iværksættere og samtidig løfte vores sociale ansvar. Det er tredje sæson, vi er med for at give drengene al den sparring, de har brug for,” fortæller Marie Lerche Ratzer, der er CSR- og kommunikationsrådgiver ved Vækstfonden.

IT-virksomheden Salesforce er mentorvirksomhed for 12 drenge fra Valby i København, der har etableret mikrovirksomheden Future Sport, som arrangerer sociale sportsevents, der skal samle børn og voksne. Det er den anden gruppe af unge iværksættere, som Salesforce er sparringspartner for.

”Hos Salesforce er dét at give tilbage til samfundet en central del af vores kultur. Hos Mind Your Own Business får vi ikke kun mulighed for at bidrage til deres gode arbejde, men får også mulighed for at følge drengenes begejstring og udvikling igennem forløbet, hvilket er noget helt særligt,” siger Michael Zink, som er landechef for Salesforce Danmark.

Revisions- og rådgivningsvirksomheden Grant Thornton er mentorvirksomhed for 11 drenge fra Bispebjerg i København, som har etableret mikrovirksomheden PRAQUA. Drengene producerer nanospray til sko, som beskytter mod regn, snavs og våde fødder.

”Vi er indgået i et samarbejde med Mind Your Own Business for at støtte unge drenge med en iværksætter i maven til at udleve deres drømme. Vi mener, Mind Your Own Business driver et vigtigt projekt, hvor vi kan bidrage med vores viden om blandt andet vækst og iværksætteri. Som mentorvirksomhed for en gruppe drenge fra Bispebjerg håber vi at kunne give dem et øget kendskab til erhvervslivet – samt en sjov og lærerig oplevelse.”

Sådan fortæller Morten Bo Hansen og Sebastian With Hansen, som er statsautoriserede revisorer og partnere i Grant Thornton.

LanguageWire, som leverer sproglige ydelser til det meste af verden, er mentorvirksomhed for mikrovirksomheden Enjoy The Power, der er etableret af 11 unge drenge fra Høje Gladsaxe i København. Drengene udvikler en trekantet proteinbar, som skal knase og give kroppen ny energi. Alle lærer noget nyt og godt af partnerskabet, mener Tina Mose, der er Chief HR Officer i mentorvirksomheden.

”I LanguageWire handler CSR ikke om rapportering og dokumentation, men om rent faktisk at gøre en forskel – her passer Mind Your Own Business rigtig godt ind. Et konkret projekt, som virkelig flytter noget. Vi er taknemmelige for at være med, og mødet med de frivillige venturepiloter og ikke mindst en gruppe fantastiske drenge er super berigende!” siger hun.

For første gang er revisions- og konsulentvirksomheden KPMG mentorvirksomhed på MYOB Programmet. Det er dog ikke første gang, at konsulenthuset støtter op om Mind Your Own Business, for siden 2015 har de været en tæt strategisk samarbejdspartner på MYOB Akademiet.

Som mentorvirksomhed sparrer KPMG med to mikrovirksomheder. I Kokkedal 10 unge drenge fra Kokkedal, som producerer en sidetaske til herrer. Og i Køge bakker de op om 10 drenge, der udvikler en app, hvor man kan se, hvor den nærmeste mobiloplader er – så alle kan dele strøm, og ingen løber tør.

”Med Mind Your Own Business føler jeg, at jeg effektivt kan gøre en forskel og samtidigt bruge mine faglige kompetencer og erfaring. Jeg lærer drenge fra udfordrede boligområder personligt at kende, og jeg kan dele mine erfaringer omkring det at opbygge en succesfuld virksomhed. Jeg kan se, at min indsats har en direkte positiv effekt på drengenes udvikling,” fortæller Niclas Friis Mahler, der er senior associate hos KPMG.

Innovationsvirksomheden Rainmaking er mentorvirksomhed for ni drenge på Indre Nørrebro i København, som har etableret mikrovirksomheden Drillow. Drengene vil skabe en drikkepude til iskold sodavand, som kan placeres over nakken og have et sugerør, så gamere ikke skal holde pause i spillet for at slukke tørsten.

”Iværksætteri er en fundamental del af Rainmaking, idet vi har og stadig bygger mange virksomheder. Derudover hjælper vi også andre startups med at skalere deres forretning. Derfor var det naturligt for os at blive mentorvirksomhed i MYOB, da muligheden bød sig,” siger Jakob Kistorp, der er medstifter og partner i Rainmaking.

“Vi er enormt glade for samarbejdet, og vi håber, at vores støtte kan hjælpe til med at få skabt flere iværksættere og samtidig give nogle gode drenge fra Nørrebro en sjov og lærerig oplevelse med deres første startup,” fortæller han videre.

 

Hos Mind Your Own Business er vi stolte af og taknemmelige for samarbejdet med mentorvirksomhederne, som byder ind med kompetente og lærerige perspektiver. I er med til at give unge drenge fra udsatte boligområder i Danmark nogle helt særlige oplevelser, som vi ved gør indtryk både personligt og fagligt.