Mind Your Own Business Business Award 2012

Og det er ikke så lidt, drengene har præsteret og opnået i deres tid i Mind Your Own Business. Det stod helt klart, da hver af de fire mikrovirksomheder havde præsenteret deres forløb for de særligt inviterede gæster til Mind Your Own Business BusinessAward 2012.

Iværksættere med sociale forandringer som mål

Fire mikrovirksomheder var centrum for begivenhederne, nemlig Nørrebroløbet, KAU-Cup, Icebreakers og G For Gentleman. Fælles for alle mikrovirksomhederne er, at deres produkter er skabt ud fra virksomhedsejernes brændende ønske om at gøre en forskel og bygge bro imellem kulturer, mennesker, meninger og holdninger. Således har alle fire mikrovirksomheder tænkt positive værdier og sociale forandringer ind i deres produkter, hvilket i sig selv er beundringsværdigt.

Udover iværksætternes præsentationer omkring det socialøkonomiske aspekt i deres virksomheder, var der også andre temaer i drengenes fremlæggelser, som gav genlyd blandt dagens publikum. Alene det at stille sig op foran 100 mennesker og lave et oplæg med sjæl og charme skabte begejstring blandt tilhørerne. Men drengene kunne også fortælle, at dette havde de aldrig kunnet gøre, blot syv måneder tidligere. Og netop det at kunne planlægge og strukturere en præsentation og stille sig op i en stor forsamling og levere – det er noget, de har kunnet bruge i mange andre sammenhænge. Flere fortalte, hvordan de har fået udvidet deres ordforråd og elimineret angsten for at tale i større forsamlinger, hvilket har resulteret i karakterstigninger i samtlige mundtligt orienterede fag i skolen.

Alle vandt en pris

Mind Your Own Business har haft en ekstern dommerkomite til at vurdere mikrovirksomhederne. Dommerne var begejstrede over alle mikrovirksomhederne, som hver især blev fremhævet for netop deres styrker. Således er der kun vindere i Mind Your Own Business, og alle mikrovirksomhederne vandt velfortjente priser.

Der var dog én af mikrovirksomhederne, der i særlig grad havde gjort sig bemærket, både af dommerkomiteen og blandt flere eksterne aktører. Det var virksomheden G For Gentlemen, som har besluttet sig for at gå imod gadens etablerede spilleregler ved at skabe et værdikodeks for god opførsel, ledsaget af en moderigtig T-shirt, som signalerer værdierne i kodekset.

Mind Your Own Business fortjener at blive udbredt til hele landet

Per Larsen, som de fleste måske kender fra hans tid som politichef, er i dag ansat som konsulent i Københavns Kommune. Her arbejder han med projektet Sikker By, som handler om at skabe et tryggere København ved at aktivere og involvere borgerne i byen. Om nogen kender han målgruppen i Mind Your Own Business, og ved derfor også, hvor vigtigt det er at skabe gode rammer, som tager udgangspunkt i unge menneskers ønsker og behov. Derfor var Per Larsen også med i dommerkomiteen og inviteret som gæstetaler for drengene til BusinessAwarden. Det var en meget personlig tale, hvor han roste og anerkendte drengene for deres måde at gå til arbejdet på samtidig med, at han opfordrede dem til at fortsætte den gode stil, efter projektets afslutning. For de har vist, at de kan.

Vi spurgte Per Larsen efterfølgende, hvordan hans samlede indtryk af drengenes indsats har været:

”Det er meget, meget imponerende, og har tydeligvis allerede haft stor betydning for både drengene og deres omgivelser. Jeg synes i det hele taget, at Mind Your Own Business er et fantastisk projekt, som fortjener at fortsætte og blive udbredt til hele landet”.

Mind Your Own Business lever videre

I Mind Your Own Business er vi taknemmelige for al den støtte og opbakning, der har været fra så mange sider hele vejen igennem forløbet. Samtidig er de mange rørende historier fra drengene og de fantastiske resultater, de oplever omkring deres personlige og faglige udvikling med til at forsikre os om, at projektet har udviklet en metode, der kan have afgørende betydning for de involverede parter. Vi er derfor meget glade for at annoncere, at TrygFonden har valgt at satse yderligere på projektet det kommende to år.

Se alle billederne fra BusinessAward på vores facebookside her

Se og køb en G For Gentleman T-shirt her