Nørrebroløbet 2013 – Drengene fra Gadepulsen står klar til et endnu federe motionsløb!

Siden 2011 er Nørrebroløbet blevet afholdt årligt, og har vist sig at være en kæmpe succes. I 2011 stod 400 løbere klar ved startskuddet, og i 2012 var flere end 800 løbere med til at løbe og støtte op om Nørrebro.

I weekenden var drengene fra værestedet Gadepulsen til Venture Camp hos Dansk Flygtningehjælp. Her arbejdede de sammen med deres mentorvirksomhed, PR- og kommunikationsbureauet Mannov, og otte venturepiloter på at finde ud af, hvordan de kan gøre Nørrebroløbet 2013 til en endnu større succes med flere deltagere, federe underholdning og gode virksomhedssamarbejder.

Erfarne herrer

De tolv drenge, der står bag Nørrebroløbet 2013, er alle sammen mellem 12 og 14 år gamle. De var alle sammen med til at arrangere motionsløbet i 2012, hvor deres virksomhed tjente 73.000 kr. Et enormt flot resultat, der bl.a. gav drengene muligheden for sammen at rejse til Spanien og se to kampe med deres idoler fra fodboldklubben F.C. Barcelona. Til Venture Campen er det også tydeligt at mærke, hvordan denne erfaring har givet drengene et stærkere fokus og en større tro på deres virksomhed. Som Reinholdt Schultz, administrerende direktør i mentorvirksomheden Mannov, siger det: ”De er nogle erfarne herrer nu. Man kan mærke på drengene, at de har prøvet det her før, og de kommer med rigtig mange gode idéer til, hvordan Nørrebroløbet kan forbedres i 2013.”

Engageret mentorvirksomhed

”Vi er en Nørrebrovirksomhed og deler nærmiljø med drengene fra Gadepulsen. Derfor sagde jeg ja med det samme, da vi blev spurgt, om vi ville være mentorvirksomhed og hjælpe drengene med at stable løbet på benene. Jeg håber, at vi på den måde kan være med til at vise andre sider af Nørrebro, end dem man altid hører om; nemlig ballade, optøjer og bander – og forhåbentlig kan vi også give drengene en både sjov og lærerig oplevelse.”
Sådan forklarer Reinholdt Schultz Mannovs motivation for at gå ind i det frivillige arbejde som mentorvirksomhed for Nørrebroløbet. Mannov har i både 2011 og 2012 været en dedikeret samarbejdspartner for drengene, og i år viste de inspirerende CSR-ånd ved frivilligt at facilitere workshops til Venture Campen. På den måde håber Mannov at sikre et tæt samarbejde med drengene og venturepiloterne op til Nørrebroløbet 2013.

Høje forventninger

Mentorvirksomheden er ikke den eneste genganger fra tidligere løb. Også flere venturepiloter har valgt igen at være med til at støtte og motivere drengene med det krævende arbejde. En af dem er Ole Haugaard Nielsen, der sidste år hjalp særligt til i mikrovirksomhedens økonomiafdeling. Her planlægger han også at bidrage i år. Han kan se en klar udvikling i drengenes udstråling og selvtillid siden sidste års Venture Camp: ”De er blevet klare i mælet. De er meget målrettede og ambitionsniveauet har også taget sig et løft. Sidste år turde de ikke håbe på at nå 400 løbere som i 2011. Nu har de fået høje forventninger og målsætninger, som samtidigt er meget realistiske. De går efter 1000 løbere.”

En god start

Kort før Venture Campen er slut fanger vi Mohammed Yasin og Mohammed Haji, der begge glæder sig til at arbejde videre i deres mikrovirksomhed, henholdsvis i afdelingerne økonomi og produktion. De er enige om, at de har haft en helt fantastisk dag og kan virkelig mærke, der er sket en forskel siden sidste år.
Mohammed Yasin tager ordet: ”Vi har fået en god start i dag. Man kan både mærke og høre, vi har fået erfaring og at vi har gjort store fremskridt. Vi har mere på styr på, hvad der skal ske, fordi vi har lavet Nørrebroløbet før. Nu kan vi starte tidligere og få endnu flere løbere til at tilmelde sig. Vi vil ud og kontakte en masse virksomheder både for at høre, om de vil sponsorere os, og også fordi deres medarbejdere måske kunne tænke sig at løbe med.”
”Ja,” siger Mohammed Haji. ”Vi har også en masse kontakter og e-mail adresser til virksomheder fra sidste år, som vi kan kontakte igen i år, og høre om de vil være med til at sponsorere Nørrebroløbet 2013.”
Jakkerne lynes op og Mohammed Yasin tager sin tophue på. Lige før han løber ned af trapperne og vender tilbage til Nørrebro, kommer han i tanke om en sidste ting, han gerne vil tilføje: ”Og så vil vi gerne sige en stor tak til de frivillige, som hjælper os med at lave Nørrebroløbet. De er en stor hjælp!”.

HER FRA MIND YOUR OWN BUSINESS VIL VI OGSÅ SIGE EN STOR OG VARM TIL DEN FANTASTISKE INDSATS FRA DRENGENE, VENTUREPILOTERNE, GADEPULSEN OG MANNOV, SOM VAR MED TIL AT SÆTTE NØRREBROLØBET 2013 PÅ SKINNER OG GØRE DRENGENES VENTURE CAMP TIL EN HELT UNIK DAG.

Følg med i udviklingen på Nørrebroløbets egen hjemmeside her