Nørrebroløbet 2013 strålede om kap med solen

Og det gjorde det! Løbet blev gennemført topprofessionelt og humøret var højt hos alle løbere. Blandt løberne var mange lokale Nørrebroere, og det var tydeligt, at Nørrebroløbet har fået godt fat i bydelens beboere. Den første løber kom i mål allerede efter lige knap 16 minutter, og da løbet var overstået, var der sol og glade dage til Firkantens Festival på pladsen.

Nørrebroløbet blev afholdt for tredje år i træk i lørdags den 18. maj 2013. Det er andet år de 11 drenge fra værestedet Gadepulsen på Kapelvej arrangerer løbet, og de glædede sig alle over endelig at se løbet blive skudt i gang, og at se så mange stille til start. Drengene har sammen med frivillige venturepiloter, mentorvirksomheden Mannov og de lokale samarbejdspartnere fra Gadepulsen i et halvt år arbejdet på at skabe løbet, og de sidste mange uger har de knoklet ekstra hårdt for at blive klar til startskuddet.

Hjælper med at afmystificere Nørrebro

Blandt de lokale var der en stor opbakning til drengenes ønske om at vise Nørrebro som den levende og mangfoldige bydel, de fleste oplever Nørrebro som – og fordi de ligesom drengene er trætte af den negative dækning, deres bydel ofte får i medierne. Stemningen på pladsen var afslappende og imødekommende, og både løbere og besøgende er fulde af beundring over for drengenes arbejde med løbet.

Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Andreas Kamm løb med. Han var meget fascineret af, hvordan løbet fuldstændigt fik afmystificeret Blågårds Plads. ”Og forhåbentligt bliver løbet større og større, så hele Nørrebro om nogle år løber Nørrebroløbet.”

Besøg fra B-N1C3

Her på Mind Your Own Business blev vi super glade, da vi også mødte den nye mikrovirksomhed ’B-N1C3’ fra Tingbjerg til Nørrebroløbet. Drengene bag B-N1C3 havde i samarbejde med Nørrebroløbet sat bod op. Herfra solgte de deres nye T-shirts og kasketter med et budskab om at stoppe mobning. Rygterne vil vide, at det gik godt med drengenes salg, men for Abdi og Mustafa var det ikke det vigtigste. ”Vi vil stoppe mobning!” lød det fra de entusiastiske repræsentanter, der også havde fået sangeren Joey Moe til at løbe i deres nye T-shirt.

Se flere billeder på Nørrebroløbets facebookside

Læs mere om drengene på Nørrebroløbets hjemmeside

Læs mere om mikrovirksomheden B-N1C3

Tak til alle drengene, venturepiloterne, Gadepulsen, Mannov Kommunikation & PR og de mange løbere, der var med til at gøre Nørrebroløbet 2013 til en uforglemmelig dag. Vi ses til næste år!