NØRREBROLØBET 2017: Stærkt samarbejde mellem mikrovirksomheder

For beboere på Nørrebro og i København er Nørrebroløbet for længst blevet en fast årlig tradition.

7 år med Nørrebroløbet

Hvert år til maj afholder unge drenge fra værestedet Gadepulsen motionsløb på Indre Nørrebro.

I en by med mange aktiviteter og et marathon lige rundt om hjørnet, er konkurrencen seriøs, når man skal tiltrække deltagere til et motionsløb. Men drengene har igennem årene formået at sætte deres helt eget personlige præg på løbet, og navnet Nørrebroløbet klinger efterhånden velkendt i mange af beboernes ører.

I alt er næsten 800 glade løbere mødt op til årets løb. Som et fast element deltager stand-up komiker Sebastian Dorset igen i år frivilligt som konferencier på løbet. Og før løbet skydes i gang byder drengene Younes og Yigit løberne velkommen:

Velkommen til Nørrebroløbet 2017! Vi har glædet os rigtig meget til i dag. Siden januar har vi arbejdet hårdt på at forberede dette løb, så vi er glade for at være sammen med jer i dag. Husk at passe godt på hinanden og vær forsigtige derude. Rigtig godt løb!

Sidste år satte drengene deltagerrekord med 1000 løbere. I år satte de rekord i at samle flest mikrovirksomheder til ét fælles event.

Murtada og Younes fortæller om Nørrebroløbet

Mikrovirksomheds-rekord

Udover Nørrebroløbet var fem andre Mind Your Own Business mikrovirksomheder også repræsenteret til dagens arrangement. Hver mikrovirksomhed med sit eget unikke produkt. Tre af dem som en del af nye tiltag i Mind Your Own Business.

Sharks

Nyt initiativ i Mind Your Own Business har muliggjort otte unge drenges drøm om at starte deres egen mikrovirksomhed på Nørrebro.

I en alder af kun 9-12 år havde drengene opsat en bod til Nørrebroløbet med salg af syrlig blå slush ice, for på bedste vis at imitere en ægte tegneserie haj. I tillæg hertil havde drengene på pladsen opsat turneringer i pana (street fodbold), konkurrence i ‘det hårdeste spark’ og en tombola.

I samarbejde med deres mødre og søstre var der også opsat madboder, der kunne tilbyde sprøde og krydrede delikatesser til løbere og tilskuere.

SXB & Hermanos

Med to nye mikrovirksomheder og stærke fortalere for venskab, broderskab og fællesskab, var drengene fra SXB (Sahbe: ven) fra Amager, og Hermanos (brødre) fra Valby mødt talstærkt på. Med et sortiment af forskellige tryk og broderede logoer, fik drengene sat vind i sejlene på salget af deres t-shirts med de stærke budskaber.

SIDO & B-N1C3

Som en del af Mind Your Own Business nye Akademi var drengene fra Same Inside Different Outside (SIDO) og B-N1C3 (be nice) repræsenteret til udsalg på deres originale produkter.

SIDO blev etableret for et år side i Gadehavegård i Høje-Taastrup. Med musikvideoer og t-shirts har drengene været ude med buskaber om at nedbryde vold, mobning og racisme.

B-N1C3 hører til blandt de ældste mikrovirksomheder i Mind Your Own Business regi. I 2013 etablerede drengene mikrovirksomheden med en anti-mobbe-helt og budskaber om at bekæmpe mobning.


Tilsammen var drengene fra alle seks mikrovirksomheder med til at gøre dagen til en fantastisk forårsdag.

Vi er stolte af jer drenge!


Se film om Nørrebroløbet 2017