I sidste uge var fire af drengene bag Nørrebroløbet på besøg ved Læger uden Grænser for at overrække deres donation til organisationen. Med 7.377 kroner donerede drengene 10 procent af mikrovirksomhedens overskud fra motionsløbet, der blev afholdt på Indre Nørrebro i maj.
Vi mødte drengene Youssef og Adrian i GadePulsen på Nørrebro, hvor mikrovirksomheden har hovedkontor, til en snak om besøget ved Læger uden Grænser.
Hvordan besluttede I, at det var Læger uden Grænser I ville støtte?
Vi lavede en politisk afstemning her i GadePulsen. Vi vidste godt, hvad vi ville hjælpe, men ikke hvilken organisation. På baggrund af de store flygtningestrømme, som vi så og hørte meget om sidste efterår, så besluttede vi, at vi gerne ville gøre noget for at hjælpe flygtninge.
Der var mange forskellige spillere, men vi syntes at Læger uden Grænser gjorde det bedst. Fordi de går ud i de udsatte områder og arbejder, hvor der er meget farligt. På den måde risikerer de deres liv, for at hjælpe nogle andre. Derfor syntes vi, at det var den bedst kvalificerede organisation.
Beslutningen traf vi ved håndsoprækning, og alle var enige, så det var sådan set meget nemt.
Læger uden Grænsers arbejde i felten
På besøget ved Læger uden Grænser blev drengene introduceret til organisationens arbejde, og fik eksempler på, hvad deres bidrag betyder for Læger uden Grænsers arbejde med mennesker på flugt.
For Adrian var besøget det første, mens Youssef havde stiftet bekendtskab med det danske hovedkvarter ved et besøg tidligere på året, da drengene traf beslutningen om deres støtte. For begge drenge, har det været en rigtig god oplevelse, at møde medarbejderne, og høre om de områder, hvor organisationen er til stede og om arbejdet i felten.
For 7.377 kroner er det blandt andet muligt at vaccinere 4610 børn mod den smitsomme sygdom mæslinger, eller behandle 32 svært underernærede børn med særligt næringsrige fødevareprodukter.
Hvad fik jer til at tænke, at I skulle støtte et velgørende formål?
Da vi gik i gang med at arrangere Nørrebroløbet sidste år, var der meget fokus på flygtningekrisen. Det var der vi fik idéen. Vi tænkte, at der måske var folk her i området, som har forældre eller bedsteforældre, som kunne relatere til det, fordi de selv har været flygtninge.
I Danmark er mæslinger ikke længere særlig farligt, men i en flygtningelejr kan det være en livstruende sygdom.
VIDEO: Nørrebroløbet 2016 – Et løb uden grænser
Hvorfor betyder det noget for jer at hjælpe andre?
Fordi vi har det så godt her i Danmark. Der er mange ting, som vi ikke behøver at tænke på, fx vand. For os er vand ligesom en selvfølge. Selvfølgelig er der vand i vandhanen. For mange mennesker i en flygtningelejr er det ikke sådan, måske skal de gå fem kilometer for at hente en liter vand.
I Danmark har vi nærmest ikke brug for noget, vi har gratis lægehjælp og sådan. Her får man det hele serveret på bordet i forhold til mange andre lande og især krigsramte lande.
Derfor vil vi til næste år helt sikkert igen støtte en god organisation. Vi ved endnu ikke hvilken det bliver, men vi er sikre på, at noget af vores overskud skal gå til at hjælpe andre.
For os har det også været en win-win situation at støtte Læger uden Grænser. Det er ikke kun os, der har hjulpet dem. De har også hjulpet os. For det første ved at vi er blevet glade af at hjælpe andre. For det andet fordi Læger uden Grænser har hjulpet os med at reklamere for vores løb, og hjalp til at vi havde et fantastisk løb.
Samtidig har vi også både af vores forældre og i skolen af vores lærere og klassekammerater fået rigtig god feedback på, at vi har været med til at give et bidrag til nogle af de mange mennesker, som lige nu er på flugt i verden. På den måde bliver det også godt for os at gøre noget godt for andre.