Nørrebroløbet donerer overskud til Mellemfolkeligt Samvirke

“Vi havde besluttet, at vi gerne ville give en del af vores overskud til velgørenhed. Pengene skulle gå til nogen, som virkelig har brug for dem. Vi valgte at støtte Mellemfolkeligt Samvirke fordi, vi synes, at de gør et vigtigt stykke arbejde.” Sådan sagde 15-årige Murtada – som igennem et halvt år har været med til at planlægge Nørrebroløbet – da han for få dage siden besøgte Mellemfolkeligt Samvirke for at overlevere gaven.

Til kaffe hos generalsekretæren

Det er generalsekretær Tim Whyte, som personligt tager imod drengenes donation; og han er imponeret over deres flotte arbejde. Så imponeret, at han efter mødet har startet sin egen personlige indsamlig for at matche, og dermed fordoble, Nørrebroløbets donation til det livsreddende arbejde i Østafrika.

Over en kop kaffe på generalsekretærens kontor, forklarer Tim Whyte at Mellemfolkeligt Samvirke, sammen med lokale samarbejdspartnere, er til stede i Østafrika og uddeler nødhjælp i de hårdest ramte områder. Indtil videre, har deres arbejde hjulpet mere end 100.000 mennesker gennem deres projekter i Kenya, Somaliland og Etiopien.

Hjælp til 52 familier

Næsten 12 millioner mennesker i Østafrika har brug for akut nødhjælp, som følge af ekstrem tørke i regionen. Med Nørrebroløbets donation på 5.478 kr. kan Mellemfolkeligt Samvirke hjælpe 52 familier (svarende til 250 personer) med vand og mad i en uge.

Sidste år donerede drengene fra Nørrebroløbet 10 procent af deres overskud til Læger uden Grænser og deres arbejde med flygtninge i verdens konfliktområder.

Fantastisk, og meget sympatisk, indsats drenge! Vi er er stolte af jer!

Nørrebroløbet donerer 10% til Læger uden Grænser