Råd til de nye drenge: ”Tro på jer selv, så kan I komme rigtig langt”

Rådet kom fra Jerry, en af de ældre Mind Your Own Business drenge, der sammen med sine kollegaer i Whired delte ud af deres erfaringer med at starte en mikrovirksomhed igennem Mind Your Own Business.

“Man føler sig lidt som en forretningsmand, når man er her” – Reportage fra Venture Camp 2017

Inspiration i tidligere Mind Your Own Business drenge

Årets Venture Camp, som forrige lørdag fandt sted hos The Boston Consulting Group i København, satte startskuddet for de otte helt nye mikrovirksomheder. Som en del af programmet for dagen, var drenge fra tidligere sæsoner inviteret med til at deltage.

Tidligt lørdag morgen havde drengene fra Whired taget toget fra Aarhus, for at komme til København. De skulle nemlig holde inspirationsoplæg for de nye drenge.

Også Muzhamil, Danial og Mahmoud som repræsenterede de tre mikrovirksomheder Same Inside Different Outside, Never Give Up og Smøkker var med på dagen som eventpiloter. De var tre sæt ekstra hænder, som hjalp med de mange praktiske opgaver. Og ikke mindst, var de levende beviser på tidligere Mind Your Own Business drenge, som de nye drenge kunne spørge til råds samt finde inspiration i.

At have gamle drenge med i dag har en helt særlig værdi, da de giver de nye drenge nogle at spejle sig i. De har været igennem den samme proces, som de nye drenge netop er startet på. Derfor kender de til mange af de udfordringer og spørgsmål drengene kan møde undervejs, og de kan give dem gode råd med på vejen. Vi sætter stor pris på deres fortsatte engagement i Mind Your Own Business – deres indsats har stor betydning for vores arbejde. forklarer Maria Kavita Nielsen, direktør i Mind Your Own Business.

Gode råd gives videre

De nye drenge havde masser af spørgsmål til de gamle drenge: ”Hvordan markedsførte I jer?”, ”Hvordan har I prissat jeres produkt?”, ”Hvad er jeres bedste råd til os”  lød det fra salen, da Whired havde holdt deres inspirationsoplæg. Drengene svarede, forklarede og uddybede med detaljer om deres produkt og udvikling samt gav masser af inputs til de nye drenges forløb.

”Det er en proces der tager lang tid, og det er ikke altid et nemt stykke arbejde. Det handler selvfølgelig om at arbejde hårdt. Og det er en mulighed I kun får én gang. Så kæmp for det” sagde Ihab til de nye drenge.

”Vær tålmodige. I har otte måneder, og I kan nå rigtig langt. Men det kræver tålmodighed, både personligt, men også som virksomhed. Og det er det, som gør forskellen på at få et godt produkt, eller bare et fint nok produkt.” tilføjede kollegaen Anas.

Vigtigheden af en god strategi

Muzhamil fra Never Give Up husker tydeligt sin egen Venture Camp for to år siden. ”Det var en lang og hård dag, men vi lærte rigtig meget” begynder han. ”De nye drenge får en masse viden om, hvordan virksomheder fungerer; hvordan man laver en forretningsplan; hvordan man skaber et mål, som man gerne vil nå i slutningen, når fasen er færdig” forklarer han.

BCG: “Mind Your Own Business driver en vigtig samfundsmæssig agenda”

Og netop disse værktøjer, som drengene får med fra campen, er ifølge også Whired centrale for succes. ”Sørg for at lægge en plan, sæt jer mål og deadlines. Det handler om at skabe en god struktur i virksomheden, så I får fordelt roller og opgaver, og hvem der er ansvarlige for hvad” lyder Ahmads råd til årgangens nye drenge.

Genkendelige ansigter

For tre år siden var Mahmoud med til at starte mikrovirksomheden Smøkker i Kokkedal. I år er der en ny gruppe drenge med fra Kokkedal. ”Vi kommer jo fra det samme sted, så jeg har selvfølgelig mødtes med dem og delt ud af vores erfaringer og svaret på deres spørgsmål” fortæller Mahmoud i et toneleje, der afslører begejstring på vegne af de nye drenge.

Også Whired drengene fra Trige kender de nye drenge fra mikrovirksomheden i Frydenlund i Aarhus, og der bliver givet masser af skulderklap og store knus, da de mødes til campen i København.

”Det er en sjov dag, at få lov til at deltage i. Og det er sjovt at møde alle de nye drenge” afsluttede Muzhamil storsmilende.