You are currently viewing Succesfuld Venture Camp afholdt i Nuuk

Succesfuld Venture Camp afholdt i Nuuk

Nuummi Venture Camp iluatsilluartumik ingerlanneqartoq

I månederne op til Venture Camp har drengene vredet hjernen for fantastiske idéer med deres nye kollegaer under de indledende idéudviklingerne. Sammen med de nye venturepiloter og erhvervsmentorer gennemførte drengene den ni timer lange Venture Camp og fik skrevet deres nye forretningsplaner, som bliver grundstenen for deres arbejde de næste syv måneder.

Venture Camp er startskuddet for hver sæson både i Danmark og Grønland. Det er her alle nye mikrovirksomheder mødes for første gang, og hvor de skal formulere deres vision, mission og mål for mikrovirksomheden.

Inspiration fra erfarne erhvervsfolk

Det er en dag med mange nye indtryk og nye udtryk, der skal læres. I Nuuk fik drengene indspark fra både Nicolai Kreutzmann fra paju.gl og Greenlandic Greenhouse. Begge fortalte om deres egne udfordringer og hvordan de er nået i mål med deres virksomheder. De gav drengene motivation til at holde modet oppe og inspiration til, hvordan de kan tackle udfordringerne, når de arbejder i deres mikrovirksomheder.

”Tiden fløj afsted. Hver gang man kiggede på uret, var der gået mega lang tid. Jeg troede programmet ville virke rigtig langt, men det gjorde det ikke” , fortæller Bendteeraq fra mikrovirksomheden Qasujaallisarta

Venture Camp blev afholdt i samarbejde med grundlæggerne af VisioBOX Consulting, Inaluk Brandt og Michael Binzer. Som certificerede LEGO Serious Play facilitatorer, kombineret med deres mangeårige erhvervserfaring, bragte faciliteringen begge hjernehalvdele i spil hos drengene.

 ”Det var sjovest for mig, da alle byggede en model af en and i LEGO, for de var alle så forskellige – det fik mig til at grine! Jeg lærte også, at vi ikke alle tænker ens, men ser forskelligt på tingene.” beretter Simon fra mikrovirksomheden WENUITS

En forretningsplan bygget i LEGO

Drengene skal bygge mikrovirksomhedens nye afdelinger op i LEGO og derigennem blive klogere på, hvilke opgaver de skal arbejde med hver især og hvad de skal gøre for at komme i mål med deres idéer.

Michael Binzer fortæller: ”Dybest set handler det om, at vores hjerne rummer mere end vi er i stand til at give udtryk for – og det kommer bedre i spil, når vi får lov til at bygge det.”

LEGO Serious Play gør, at drengene kan visualisere processerne og gøre det nemt og overskueligt at kortlægge deres forretningsidéer. Denne hands-on og minds-on metode gør det både forståeligt, engagerende og sjovt for drengene at arbejde med deres forretningsplan. Inaluk Brandt fortæller, at der også er tale om samskabelse, da drengene bygger modellerne sammen og drøfter det løbende.

 ”Drengene er ikke nødvendigvis vant til at blive taget alvorligt, og derfor er brainstormingen via LEGO med til at gøre dem bedre i stand til at præsentere deres tanker og ideer.”

-Michael Binzer, konsulent og partner i VisioBOX Consulting

Dagen sluttede af med stærke præsentationer af drengenes forretningsidéer overfor et kompetent ekspertpanel. Med LEGO-modellerne som udgangspunkt for præsentationerne gav det drengene en ramme og tryghed, til at kunne fortælle om deres tanker og idéer, som de to nye mikrovirksomheder er bygget op om. Der blev lyttet opmærksomt på de gode råd som panelet gav de to mikrovirksomheder.

”For mig personligt er det en meget givende dag, fordi jeg kan se, at drengene får noget ud af dagen og meget tydeligt vokser på dagen, fortæller Inaluk Brandt, konsulent og partner i VisioBOX Consulting

Drengene gik derfra med styrket motivation og tro på sig selv til, at de kan nå de mål de har sat sig frem til maj! Vi glæder os til at følge dem de næste mange måneder.

TAK til de frivillige venturepiloter og erhvervsmentorer fra INI, GrønlandsBANKEN, Illit Forsikringit samt samarbejdspartnere Kommuneqarfik Sermersooq og VisioBOX Consulting. I er med til at støtte op om drengene, så de kan udvikle deres potentialer i arbejdet med iværksætteri.