You are currently viewing Tyvstart på Nørrebroløbet med Frank Jensen og Rufus Gifford

Tyvstart på Nørrebroløbet med Frank Jensen og Rufus Gifford

På en ellers helt almindelig tirsdag eftermiddag på indre Nørrebro i København var der den 3. maj klokken 16.45 spænding at mærke i luften omkring Blårgårds Plads. For lige på trapperne var både Københavns overborgmester Frank Jensen og den amerikanske ambassadør Rufus Gifford, der var inviteret til opvarmningsløb for Nørrebroløbet 2016.

Ved ankomsten til pladsen blev de to gæster budt velkommen af drengene bag Nørrebroløbet. Herefter løb overborgmesteren, ambassadøren, drengene og deres frivillige venturepiloter en del af ruten til årets løb, der som noget helt nyt i år går direkte igennem Hellig Kors Kirke – hvor præsten delte gavmildt ud af ’high-fives’ til løberne.

Frank Jensen om Nørrebroløbet

Hvorfor har du valgt at støtte Nørrebroløbet?

“Jeg vil meget gerne være med til at udbrede kendskabet til Mind Your Own Business, og ikke mindst Nørrebroløbet og drengene, der står bag. Jeg har selv haft lejlighed til at være med helt fra starten i 2011 under det første løb, og jeg synes, der er al mulig grund til at støtte op om det – løbet repræsenterer det allerbedste fra Nørrebro”.

Hvad tænker du om, at det er 14 unge drenge der arrangerer Nørrebroløbet?

“Det er fantastisk, at de her unge drenge går ind og laver en virksomhed, som organiserer et løb med flere hundrede deltagere her den 16. maj.  På den måde lærer de, hvordan man organiserer, hvordan man arbejder, får aftaler på plads og skaber gode relationer til myndigheder og andre. Det er helt sikkert noget, de kan bruge i deres videre liv – og den dag de står og skal ud på arbejdsmarkedet”.

Nørrebroløbet på facebook

Hvorfor vælger du at sætte fokus på Mind Your Own Business arbejde?

“Mind Your Own Business har bevist sin berettigelse ved at have kørt i så mange år, og høstet stor anerkendelse – også fra Kongehuset, hvor programmet modtog Kronprinsparrets Sociale Pris sidste år. Det er en understregning af, at der er rigtig mange ligesom jeg selv, som har stor sympati og bakker aktivt op om Mind Your Own Business”.

Nørrebroløbets hjemmeside

Hvad håber du at opnå ved at være her i dag?

“Jeg håber, at den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og jeg kan være med til at skabe noget opmærksomhed omkring løbet, så der er endnu flere, der får tilmeldt sig løbet. Der er plads til tusind løbere, og jeg håber virkelig, at mange vil tage skoene på, og komme ud og nyde Nørrebro. Her er så meget at vise frem, på de fem kilometer ruten strækker sig over”.

Du stadig kan nå at tilmelde dig Nørrebroløbet 2016 på Blågårds Plads søndag indtil kl. 18 og mandag inden løbstart kl. 11.

Rufus Gifford om Nørrebroløbet