Ung iværksætter: “Jeg kan se, at mine venner udvikler sig”

“Vi skal tage ansvar for os selv og for løbet. Vi skal være godt forberedt, når vi skal til møder. Og vi skal være gode til at kommunikere på Facebook, og når vi er ude med flyers.”

Youssef Al-Masri præsenterer, hvad sponsorgruppen skal fokusere på, hvis de skal gøre Nørrebroløbet 2016 til en succes. Foran ham sidder hans venner fra værestedet Gadepulsen og de dedikerede, frivillige venturepiloter, som han skal arrangere løbet i samarbejde med. Sammen er de til Venture Camp hos mentorvirksomheden Mannov for at lægge grundstenene til et nyt og bedre Nørrebroløbet.

Nu er det anden gang, du skal være med til at arrangere Nørrebroløbet. Hvordan ser du tilbage på sidste år, og hvad er dine forhåbninger for løbet i år?

“Det var super fedt sidste år. Jeg lærte meget om at tage ansvar og skabe overblik. Jeg er også blevet meget bedre til at stille mig op og tale foran folk. I år skal vi blive endnu bedre. I år skal det hele bare køre. 1000 løbere er drømmen, så vi skal lave aftaler med sponsorer tidligere, end vi gjorde sidste år.”

Hvordan oplever du udviklingen hos dine venner, der er med til at arrangere Nørrebroløbet?

“De udvikler sig meget. Sidste år var vi mange, der var helt nye. Pludselig havde vi arrangeret Nørrebroløbet 2015.”

“Jeg har også gået i klasse med en af de andre. Jeg kan virkelig se, hvordan Nørrebroløbet udvikler ham. Jeg tror måske, det handler om, at man ikke føler sig presset, og at man ikke er bange for at sige noget forkert, på samme måde som man er det i skolen. Her er alt på en eller anden måde rigtigt, det hjælper meget i forhold til at turde stille sig op foran andre. Og hvis man så siger noget, der er forkert, så bliver man ikke trukket ned i karakter.”

Mere modspil

En anden genganger fra Nørrebroløbet 2016 er 26-årige Philip Jaatun. Til daglig skriver han speciale i International Udvikling ved Roskilde Universitetscenter. I år er han for anden gang med som frivillig venturepilot for drengene fra Gadepulsen. I mødelokalerne sparrer han med drengene og støtter dem med både seriøsitet og nærvær, når de forbereder præsentationer, og i frokostpausen ender han i sneboldskamp mod flere af drengene på Mannovs tagterrase.
Oplever du nogen udvikling hos drengene, siden du mødte dem til Venture Camp i 2015?

“Man kan mærke, at drengene har taget meget med sig fra sidste år. Man får meget mere modspil. De byder mere ind, og de tager mere ansvar. Vi starter på noget nyt sammen, men vi høster også frugten fra sidste år i forhold til drengenes udvikling. Vi kan nå endnu længere og bygge videre på deres kompetencer.”

“Flere af drengene er kommet i nye arbejdsgrupper, men man kan mærke, at de nu har en grundlæggende værktøjskasse, og derfor er meget hurtigere til at sætte sig ind i nye arbejdsopgaver.”

I er også flere gengangere på holdet af venturepiloter.

“Der er rigtig god kemi på holdet af venturepiloter. Det er en stor fordel, at vi er på bølgelængde, når det kommer til at sætte gode rammer for drengene. Vi møder drengene i øjenhøjde, og vi arbejder hen mod et mål sammen. Og så prøver vi at støtte drengene i at tage styringen.”

“Vi har også opbygget en tæt relation til medarbejderne i Gadepulsen. Uden dem kunne vi ikke gøre, hvad vi gør med drengene. De giver os frihed og plads til at være os selv sammen med drengene, og de giver os ansvaret for at facilitere arbejdsmøderne. Det er virkelig fedt.”

Nørrebroløbet 2016 løbes d. 14 maj.

Følg udviklingen på Nørrebroløbets Facebookside

Instagram-billeder fra dagen:


@myobdk

[ajax_load_more post_type=”post” category=”nyheder” tag=”noerrebroloebet” css_classes=”col-xs-6″]