You are currently viewing Unge drenge i Grønland skal være iværksættere

Unge drenge i Grønland skal være iværksættere

Kalaallit Nunaanni nukappissat inuusuttut aallarniisuullutik pilersitsisunngussapput

Mind Your Own Business, der tidligere har modtaget Kronprinsparrets Sociale Pris, har stor succes med at hjælpe unge drenge i gang med deres egne mikrovirksomheder bistået af frivillige og mentorer fra erhvervslivet. Med støtte fra Tuborgfondet får Mind Your Own Business nu mulighed for at åbne et nyt kontor i Nuuk. Rekrutteringen af en projektleder er allerede i gang, ligesom flere grønlandske virksomheder har meldt sig på banen og gerne vil være med til at lære lokale unge drenge at blive iværksættere.

– I Mind Your Own Business er vi super glade for, at vi nu får chancen for at åbne kontor i Grønland. Vi tror, at der ligger spændende muligheder for unge iværksættere i Grønland, og som organisation glæder vi os rigtig meget til at lære af grønlandske virksomheder og grønlandske unge. Det er helt sikkert erfaringer, som vi også kan bruge i vores øvrige programmer, siger Maria Kavita Nielsen, direktør i Mind Your Own Business.

Målgruppen for Mind Your Own Business er unge drenge i alderen 13-21 år. Drengene gennemgår et fokuseret forløb på otte måneder, hvor de skal etablere egen virksomhed, producere eget produkt samt markedsføre og sælge det. Drengenes forretningstalent og vedholdenhed vil komme på prøve, de vil tilegne sig basale forretningsfærdigheder, og de vil blive udfordret i og motiveret til at tage ansvar og nå et defineret mål.

– Mind Your Own Business giver så meget mening i en grønlandsk kontekst. En gruppe af vores unge – især drenge – kan langt bedre lide at lære gennem praktisk orienterede opgaver frem for traditionel boglig uddannelse. Med Mind Your Own Business kan de få afprøvet og udviklet deres iværksættergen, samtidig med de får skabt gode kontakter til det lokale erhvervsliv, hvilket vi alle sammen kan få glæde af – også på længere sigt, siger Michael Binzer, seniorpartner i VisioBox i Nuuk.

Etableringen af Mind Your Own Business’ nye kontor i Grønland er muliggjort af midler fra Tuborgfondet, der arbejder for at udvikle fællesskaber og særligt fokuserer på at styrke unges deltagelse og engagement i samfundet herunder styrke unges jobmuligheder.

”Vi er meget glade for at kunne bidrage til, at Mind Your Own Business nu åbner på Grønland. Vi har fulgt organisationen længe og været dybt imponeret af deres innovative tilgang, som giver unge muligheder for at udvikle deres kompetencer og mod til at starte deres egen virksomhed eller få et job. Det bliver spændende at se den model folde sig ud i den grønlandske kultur,” siger Anne-Marie Skov.

Tuborgfondet har støttet Mind Your Own Business med godt 11 mio. kroner, hvilket er en af de største bevillinger i Tuborgfondets historie.

For yderligere information kontakt venligst:

Maria Kavita Nielsen, direktør i Mind Your Own Business, tlf. 26 11 71 83

Pernille Christel Bjørklund Måstrup, kommunikations- og projektmedarbejder i Tuborgfondet,
tlf. 41 79 23 03

 Om Mind Your Own Business: 

  • Mind Your Own Business startede som et udviklingssprogram for drenge fra udsatte boligområder i alderen 13 – 21 år. Med iværksætteri som omdrejningspunkt samler programmet det sociale potentiale i erhvervslivet og civilsamfundet i en fælles indsats, der skal styrke drengenes faglige kompetencer, sociale relationer samt deres tilknytning til uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. Drengene tilbydes indflydelse og ansvar for et fokuseret forløb, hvor de skal etablere egen virksomhed, producere eget produkt samt sælge og markedsføre det. De vil tilegne sig basale forretningsfærdigheder, og de vil blive udfordret i og motiveret til at tage ansvar og nå et defineret mål.
  • Mind Your Own Business tager udgangspunkt i fire overordnede principper, der udgør fundamentet i den metode og samarbejdsmodel, som programmet repræsenterer: Empowerment, det samfundsnyttige, den personlige udvikling og samarbejde med erhvervslivet og civilsamfundet. Konceptet er enkelt, det gør en mærkbar forskel for drengene, og det bygger netværk – kulturelt og socialt. Ved altid at fokusere på muligheder frem for begrænsninger er idéen bag Mind Your Own Business at skabe et alternativt læringsrum for de involverede drenge.
  • Mind Your Own Business har eksisteret siden 2010 og har indtil videre etableret 52 mikrovirksomheder samt opbygget et Akademi og et Alumni Netværk.
  • Mind Your Own Business modtog i 2015 Kronprinsparrets Sociale Pris.