You are currently viewing Unge iværksættere fejres til Business Awards i Nuuk

Unge iværksættere fejres til Business Awards i Nuuk

Nuummi Business Awards-eqarnerani inuusuttut aallarnisaasut nalliuttorsiutigineqarput

Guldballoner danner en port ved indgangen til GrønlandsBANKENs store og flotte kantine. Stole er stillet op på hver side af en lang rød løber, som mikrovirksomhederne senere skulle gå op ad.

En ungdom i modgang vendt til medgang

Det var rapper og motivationstaler Kim Jakobsen, også kendt som Kimojax, der var den første som gik på scenen. Kimojax er vokset op i et miljø, hvor få har troet på ham. I stedet for at lade sig kue og påvirke af den dårlige energi, valgte Kim at vende sit fokus mod at gå efter sine drømme. Dette fokus gjorde at han fik opfyldt sin drengedrøm om blandt andet at komme til USA og optræde med sine sange. Kim opfordrede drengene til at fortsætte med at kæmpe for deres drømme, men understregede i sit oplæg at dem du omgås, også er dem, du påvirkes af.

Find personer som løfter dig op og motiverer dig til at gøre det godt. Så skal du nok nå langt. Vis mig dine venner, og jeg skal vise dig din fremtid,” sluttede en altid stærkt inspirerende Kimojax.

Oplæg af mikrovirksomhederne

Erinarsarta og 7ly High holdt oplæg om hele processen fra idégenerering til første salg. 7ly High har på kort tid udsolgt alle deres hættetrøjer ved salgsevents i Godthåbhallen, Nuuk Centrum, i Nuuk Center og på Facebook. Interessen for deres hættetrøjer blev særligt stor, når drengene gik rundt med flyers med en lille forklaring om trøjen og dens bæredygtighed.

I starten var der ikke så mange som viste interesse, men da vi så delte flyers ud og fortalte om hvad vi har lavet, var der rigtig mange som købte af os,” fortæller en stolt Anguteeraq O fra 7ly High.

Erinarsarta fortalte om glæden ved at røre sig og hvordan de ønskede at afholde et event, hvor alle kunne komme og spille fodbold på tværs af aldre og samtidig høre god musik.

Det var virkelig sjovt at se så mange mennesker, både store og små. Der var nogle spillere, som var virkelig små og deres energi var bare så god. Det var lige det vi ønskede for vores event. Alle skal ud at røre sig, spille mindre computer og være mere sammen,” fortæller Qaamasunnguaq fra Erinarsarta

Erhvervsmentor fra Royal Greenland, Agathe Dahl Thorleifsen har samarbejdet med drengene i 7ly High én fast dag om ugen, igennem de sidste otte måneder, og kan se, hvor meget drengene har udviklet sig.

Det var helt fantastisk at se, hvordan drengene har udviklet sig og tager mere ansvar. Den stolthed der lyste ud af dem, og den måde de hjalp hinanden da de skulle præsentere deres arbejde og resultater, var virkelig rørende,” fortæller Agathe.

En imponeret dommerkomité

Det var en erfaren dommerkomité, som drengene skulle præsentere deres forretningsidéer for.

Dommerkomitéen besod af Inooraq Brandt, direktør i WSP Arctic, Anne Nivíka Grødem, Business Development Manager i Sermersooq Business og David Røgilds, grafiker og medejer af tøjbrandet BIBI CHEMNITZ.

Anne Nivíka Grødem er iværksætter på sit 12. år og nogle særlige ting, som hun har lært ved at være iværksætter er, at succes og drivkraften skal baseres på passion, mod, vedholdenhed og ikke mindst at dyrke sine relationer.

David Røgilds har oplevet at drengene er gode til at hjælpe hinanden og særligt 7ly High har han stiftet indgående bekendtskab med. Han var imponeret over drengenes energi og deres brug af 7-tallet i navnet og at de havde tænkt bæredygtigheden ind i deres brand, ”Det er vejen frem,” sluttede han.

Inooraq Brandt gav mikrovirksomhederne meget ros for deres ihærdighed,

Når man er forretningsdrivende, så føler man sig aldrig helt færdig. Det er samtidig heller ikke alt, der kan lykkes første gang, men I har forstået at stå sammen og arbejde konstruktivt sammen.” fortæller Inooraq Brandt og fortsætter ”I har formået at have det sjovt sammen, og det er virkelig vigtigt under en lang proces.

Udtalelserne blev rundet med reference til Kimojax’s ord,

”Som Kim sagde, så kan der gå lang tid før tingene lykkes, men gør man som I gør nu og løfter i flok, så kan I nå meget langt. I kan være meget tilfredse med jer selv.

Dagen blev rundet af med sjove, stærke og opløftende udtalelser til hver dreng, som blev læst op erhvervsmentorer og venturepiloter.