You are currently viewing Unge iværksættere hædret til dette års Graduate Camp
Foto: Jonas Ahm

Unge iværksættere hædret til dette års Graduate Camp

Der er stadig meget, der ikke er, som det plejer at være for tiden. Det gjaldt også 2021-udgaven af Graduate Camp, der løb af stablen lørdag d. 17. april. Men på trods af de corona-venlige og lidt mindre pompøse rammer end normalt, blev det en fantastisk dag med flotte præsentationer fra mikrovirksomhederne, en masse rosende ord fra både eksperter og venturepiloter og hygge i den flygtige forårssol.

Kulminationen på måneders samarbejde og udvikling

Graduate Camp markerer afslutningen på drengenes forløb på MYOB Akademiet. Det er kulminationen på mange måneders hårdt og flittigt arbejde; først otte måneder på MYOB Programmet og senest otte måneder som en del af MYOB Akademiet.

Til Graduate Camp hædres de unge iværksættere for deres flotte resultater, flid og gåpåmod. Særligt i år var der grund til at fejre drengene, som har været igennem en usædvanlig svær sæson, der – som så meget andet – har været hårdt præget af corona-situationen.

Det har bestemt ikke været nemt at stifte og drive virksomhed det seneste års tid, men der skulle heldigvis mere end en pandemi til at tage modet fra grundlæggerne af ENVEE, Águila og H2B-Lifted, og alle iværksætterne fortjener kæmpe ros for at have knoklet på og sikret mikrovirksomhedernes udvikling.

Águila har designet caps med et vigtigt budskab

“Vuela libremente” 

Sådan lyder budskabet fra Águila fra Høje Gladsaxe, som igennem de to sidste år har opbygget en mikrovirksomhed, der designer moderigtige caps. “Vuela libremente” er spansk og betyder “flyv frit” og er drengenes opfordring til at sprede vingerne og være den, man er – et budskab, der er en grundlæggende del af Águilas brand.

Drengene har allerede tre forskellige caps til salg på deres webshop og leverer selv varen, når ordrerne tikker ind. Næste mål er at udvide deres sortiment med tracksuit- og t-shirt-kollektioner – og så vil drengene åbne deres helt egen butik.

Efter præsentationen roste Maria Kavita Nielsen (grundlægger og direktør, Mind Your Own Business), Henrik Mulvad (adm. direktør, KPMG) og Thomas Holluf Nielsen (adm. direktør, dormea.dk), der udgjorde årets ekspertpanel, de unge iværksættere for et gennemført og kvalitetsbevidst brand, hvor intet er overladt til tilfældighederne.

ENVEE har designet stilsikre iPhone-covers

Iværksætterne bag ENVEE fra Nordvest-kvarteret i København har brugt deres tid hos Mind Your Own Business til at designe og udvikle iPhone-covers. Navnet ENVEE er blandt andet en reference til Nordvest (NV), og dette tilhørsforhold er en stor del af mikrovirksomhedens brand.

ENVEE sluttede MYOB Akademiet med at lancere en knivskarp hjemmeside og webshop. De har derudover fået aftaler i hus med samarbejdspartnere som Silvan og rapperen Fresco, og drengene håber at kunne afholde et fysisk salgsevent til sommer, når corona-restriktionerne tillader det.

Ekspertpanelet roste ENVEE for et stilsikkert produkt af høj kvalitet, “der lige så godt kunne være designet af Apple selv.”

(Fra sidste års Business Awards)

H2B-Lifted vil hjælpe ældre og gangbesværede i Korskærparken

Drengene bag H2B-Lifted fra Fredericia har brugt tiden på MYOB Akademiet på at videreudvikle den prototype, de lavede på MYOB Programmet. Deres produktidé er en “trappeplade”, der skal hjælpe ældre og gangsbesværede nemmere op ad trapperne i boligområdet. Drengene har netop fået en helt ny og optimeret prototype hjem, som er lavet i samarbejde med Bülow Makerspace.

H2B-Lifted har gennem deres forløb på både MYOB Programmet og MYOB Akademiet haft et fantastisk øje for processen. De unge iværksættere har stor forståelse for, at kvalitet ikke bare udvikles over natten, og eksperterne udtrykte stor interesse for drengenes innovative idé og glæder sig til at følge den fortsatte udvikling af prototypen.

Grundet corona-restriktionerne var det desværre ikke muligt at få H2B-Lifted på besøg i København. Vi har dog hørt, at en tur til hovedstaden allerede er i støbeskeen, og vi glæder os til at se dem igen, når det kan lade sig gøre.

Denne sæsons MYOB Akademi er hermed slut, og drengene er nu klædt på til at drive mikrovirksomhederne videre på egen hånd. Hos Mind Your Own Business glæder vi os til at følge drengenes videre udvikling – både i og uden for mikrovirksomhedsregi.