Venture Camp 2017: En idé tager form

Hos størstedelen af de nye mikrovirksomheder, der deltog i Venture Camp 2017, var deres virksomhedsidé stadig kun på tegnebrættet. Dette gjorde sig også gældende for mikrovirksomheden Integrity. Den nyligt etableret mikrovirksomhed, som består af ti drenge mellem 14-16 år fra Vigerslev og Folehaven i Valby (i København) samt seks venturepiloter, vil lave et e-sportsevent med et socialt fokus. Der er dog et stykke vej fra idé til virkelighed.  Så Integrity-drengene deltog til dette års Venture Camp, med en ambition om at komme et skridt nærmere på den virkelighed.

Det handler om at gøre en forskel

”Vi havde en idé, og vi vidste hvor ville hen, men vi havde ikke rigtig mere end det.”

Sådan sagde Mohamed, da han lørdag den 18. november var til Venture Camp med sine mikrovirksomheds-kollegaer fra Integrity. Med deres virksomhedsidé vil drengene fra Integrity lave et socialt e-sportsevent, der skal være åbent for alle, og hvor fællesskabet er i fokus. Det skal ikke kun handle om at spille computerspil, men i ligeså høj grad handle om at mødes med en masse nye mennesker, der har samme interesse.

Med mottoet ”Et gaming fællesskab for gaming fællesskabet.”, vil drengene gøre en forskel for mennesker, der mangler et stærk socialt netværk. Men hvordan stabler man et socialt e-sportsevent på benene? Netop det skulle drengene fra Integrity blive klogere på, igennem den 10-timers lange arbejdsdag hos The Boston Consulting Group (BCG).

Fire års samarbejde med BCG: ”Mind Your Own Business driver en samfundsmæssig agenda”

Målet med Venture Campen

Vi håber selvfølgelig på at få en rigtig god Camp, og møde nogen nye mennesker. Men jeg tror, at det vigtigste for os, er at komme rigtig godt i gang med vores virksomhed, og virkelig få et boost, og sige til os selv `Nu er vi sgu i gang!’” fortalte Mohamed halvvejs igennem Venture Campen.

Både drengene og venturepiloterne var fuldt koncentreret og fokuseret på at gøre virksomhedsidéen om et socialt e-sportsevent, til en konkret forretningsplan, som skal eksekveres over de næste otte måneder. Gennem øvelser og spørgsmål, samt med hjælp fra konsulenter fra BCG, skulle mikrovirksomheden  blandt andet spore sig ind på deres forretningskoncept og hvem deres målgruppe er.

Selvom dagen handlede om at konkretisere mikrovirksomhedens forretningsplan, var det også første gang, at drengene og venturepiloterne arbejdede så intensivt sammen. Derfor var det ikke kun forretningsplanen, der tog form, men også det fremadrettede samarbejde,

”Man føler sig lidt som en forretningsmand, når man er her” – reportage fra Venture Camp 2017

Vi er stadig i den indledende fase, men til gengæld er vi blevet meget klogere på, hvem hinanden er, både venturepiloter og drenge imellem” sagde Rasmus, frivillig venturepilot i Integrity. ”Men vi har også fundet ud af, hvad spillereglerne skal være, og hvordan vi arbejder bedst sammen som mikrovirksomhed”  forklarede han.

Næste skridt for mikrovirksomheden

Sidst på dagen, efter drengene havde præsenteret deres forretningsplan for de andre mikrovirksomheder, og modtaget feedback fra ekspertpanelet af BCG konsulenterne, var næste skidt allerede på plads.

Nu skal vi have lavet en helt gennemarbejdet forretningsplan, og have fokus på sponsorer og markedsføring af vores event.”  sagde Mohamed med et smil på læberne.

Venturepiloten Trein forklarede, at selvom mikrovirksomheden var nået langt med deres virksomhedsidé på Campen, og kommet tættere på en helstøbt forretningsplan, er det vigtigt fortsat at have øje på bolden.

Nu skal vi holde fast i mikrovirksomhedens momentum, og jeg glæder mig til, at vi skal mødes næste gang, hvor vi skal have fastsat nogle milepæle og få fuldstændig klarlagt, hvem gør hvad og hvornår skal vi gøre det.”.  sagde hun, tydeligt imponeret over drengens engagement på dagen.

Lærerigt (sam)arbejde

Efter en lang dag, var humøret stadig højt hos Integrity. Det var tydeligt, at deres arbejde til Venture Campen havde givet pote.

”Det har været rigtig spændende og lærerigt. Vi har mødt en masse nye mennesker, og samtidig lært vores venturepiloter bedre kende, så nu har vi et rigtig godt sammenhold i vores mikrovirksomhed.  Det har været super fedt.” fortalte Asim og Mohamed.

Råd til de nye drenge: ”Tro på jer selv, så kan I komme rigtig langt”

Også hos venturepiloterne var begejstringen stor.  Ifølge Rasmus havde dagen været ”fuldstændigt fantastisk! Det er fantastisk at se, hvor meget energi drengene ligger i det, og at de bare kører på. De har jo et højere energiniveau end os – på den gode måde!”