You are currently viewing Venturepilot i Nuuk: ”Jeg går glad hjem efter hver arbejdsgang”

Venturepilot i Nuuk: ”Jeg går glad hjem efter hver arbejdsgang”

Nuummi venturpilotimik apersuineq: “Sulereernerit tamaasa nuannaarlunga angerlartarpunga”

”Hver gang, vi har haft en arbejdsgang, er jeg gået glad hjem. Jeg griner ofte af sjove episoder, og mærker den gode energi blandt drengene og de øvrige venturepiloter og erhvervsmentorer. Jeg er stolt over at få lov til at se, hvordan drengene udvikler sig og tør udfordre sig selv og hinanden,” fortæller Súsanna Poulsen om at være venturepilot i mikrovirksomheden Qasujaallisarta.

Læs interviewet med venturepiloterne her om værdien af samarbejdet mellem drengene og venturepiloterne. Vi spurgte dem, hvad der motiverer dem, og hvordan de ser, at deres kompetencer kan være med til at styrke drengene i mikrovirksomhederne.

HVAD MOTIVEREDE DIG TIL AT BLIVE VENTUREPILOT?

Súsanna fortæller: ”Det er en kæmpe fornøjelse at få lov til at arbejde sammen med drengene. Det at få lov til at stå på sidelinjen og se, hvordan de arbejder med deres forretningsidé og mikrovirksomhed. De er nysgerrige og tør udfordre sig selv og tilegner sig metoder og viden.”

Det, der motiverer Jens-Christian, er at kunne hjælpe andre, især de unge, da han føler, at han godt selv kunne have brugt et lignende initiativ i sin ungdom. Dengang følte han, at læring var noget, man fik i folkeskolen og ingen andre steder, og at der ikke var nogen til at tage hånd om de unge udenfor skolen.

”Nu har drengene muligheden for at udvikle deres egen idé sammen med nogle gode venturepiloter og erhvervsmentorer her i Nuuk. Det vil jeg gerne være en del af, og jeg vil hjælpe drengene bedst muligt med deres mirkovirksomhed,” siger Jens-Christian Jacobsen fra Wenuits. 

HVAD FÅR DU UD AF AT ARBEJDE MED DRENGENE?

Jens-Christian: ”Jeg får venskaber, et netværk, og jeg lærer også noget om mig selv rent pædagogisk. Og så lærer jeg, hvordan verden hænger sammen fra drengenes vinkel.

Som venturepilot bliver man selv bedre til at arbejde med drengene for hver arbejdsgang. samtidig med at vi hjælper dem med dialogen med andre virksomheder.”

HVORDAN BRUGER DU DINE KOMPETENCER I ARBEJDET I MIKROVIRKSOMHEDEN?

Jeg tror, at det for drengene er den vigtigste kompetence, at vi er nogle voksne, som tager dem seriøst, og at vi har noget, vi kan tilbyde i forhold til de mål og ønsker, de gerne vil opnå. Vores tillid til at drengene godt selv kan løse opgaven, vokser drengene rigtig meget i. Vi venturepiloter og erhvervsmentorer er selvfølgelig med på sidelinjen, klar til at lytte, komme med relevante input, når drengene skal ”tilbage på sporet”, går i stå eller skal udfordres lidt. Den kombination er den vigtigste kompetence, jeg kan bidrage med,” fortæller Súsanna.

Jens-Christian fortæller: ”Mine styrker i det her projekt er, at jeg har et godt netværk, at jeg kommer godt ud af det med alle, og at jeg kender de faser drengene går igennem, da jeg selv har prøvet livet som iværksætter. Jeg har selv kæmpet med at skulle række hånden ud, indtil der var nogen, som tog fat i mig. Det er her mine stærkeste kompetencer i samarbejdet ligger.

VIL DU OPFORDRE ANDRE TIL AT BLIVE VENTUREPILOT?

Súsanna: Jeg vil helt klart opfordre alle andre til at blive venturepiloter. Som venturepilot er det rigtig godt, at der er et super tjekket bagland (Mind Your Own Business, red.), hvor vi får værktøjer og støtte, og som sikrer høj kvalitet i drengenes og vores arbejde. Og så er det er rigtig dejligt at samarbejde med de øvrige venturepiloter og erhvervsmentorer”.  

Jens-Christian, der er venturepilot for anden gang, følger op: ”Jeg vil bestemt også opfordre andre til at blive venturepiloter. Man får et godt kendskab til drengene, og langsomt vokser der også et venskab mellem os og drengene, som gør, at man bekymrer sig om dem og vil dem det bedste. Og så lærer man meget om sig selv i et udviklingsprogram som det, Mind Your Own Business laver. Det er min anden sæson, og jeg har lært så meget om mig selv – både personligt og professionelt”.

KUNNE DU TÆNKE DIG AT BLIVE VENTUREPILOT OG SAMARBEJDE MED UNGE IVÆRKSÆTTERE?

Venturepiloter har en afgørende rolle i Mind Your Own Business. Venturepiloterne er frivillige kræfter fra civilsamfundet, som sammen med erhvervsmentorer fra mentorvirksomheder samarbejder med drengene om at udvikle deres idé til en forretning. Venturepiloterne er repræsentanter fra civilsamfundet med vidt forskellige erhvervsfaglige baggrunde, personlige kompetencer og erfaringer. De er drengenes ugentlige samarbejdspartnere, når der bliver arbejdet i mikrovirksomhederne. Det er ikke et krav, at en venturepilot har en lang uddannelse. Det vigtigste er, at du har lyst til at arbejde med drengene om at føre deres gode idéer ud i livet.

Næste sæson starter i august 2020, og hvis du er nysgerrig efter at høre mere, så tøv ikke med at kontakte projektleder Ivalu Nørreslet Rex på tlf.: +299 285890 eller skriv på mail: ivalu.rex@myob.dk.

Stærke partnerskaber styrker relationen mellem unge drenge og erhvervsliv i Nuuk

 

[redblock]

Er du interesseret i at høre mere omkring rollen som frivillig venturepilot i Nuuk?
Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

[/redblock]

[form id=”5460″]