You are currently viewing VENTUREPILOTERNE: Mikrovirksomhedens vigtigste samarbejdspartnere

VENTUREPILOTERNE: Mikrovirksomhedens vigtigste samarbejdspartnere

Gennem otte måneder er frivillige venturepiloter fra hele landet, hver uge taget på besøg hos drengene i deres lokalområder for at støtte dem i at gøre drømmen om at starte egen virksomhed til virkelighed – en støtte som drengene sætter stor pris på:

”Tak til vores venturepiloter, der ved siden af familie, venner og arbejde, kommer og lærer os noget nyt om arbejdsmarkedet og iværksætteri.” Sådan sagde 15-årige Ahmad til årets Business Award om de venturepiloter, der har støttet drengene i udviklingen af mikrovirksomheden Run Køge Run.

Vi har talt med nogle af de frivillige venturepiloter, der med personligt engagement, nærhed og høj faglighed har været en uvurderlig støtte for drengene, og spurgt dem om deres oplevelse af forløbet.

Den frivillige værdiskabelse i Mind Your Own Business

Socialt iværksætteri motiverer

Marc Sejr Eggen er én af de venturepiloter, som i denne sæson har været med til at støtte en gruppe drenge med at realisere sine iværksætterdrømme – nemlig drengene fra Whired i Trige. For ham udsprang interessen for at blive venturepilot særligt ud fra en lyst til at gøre en forskel med socialt iværksætteri som afsæt. Herudover mener Marc, at man som frivillig venturepilot også tager en masse erfaring og gode oplevelser med sig fra et så intensivt forløb.

Hvordan oplever du, at metoden med socialt iværksætteri som omdrejningspunkt giver drengene nye muligheder?

“Jeg er vild med tanken om at bruge drengenes baggrund, personligheder og ønsker for verden som belæg for et iværksætterprojekt. Det sørger for at gøre drengene til centrum for projektet og sikrer, at der opsættes mål, som de kan få en stor succesoplevelse samt personlig og faglig læring ud af.”

Hvordan var din oplevelse som venturepilot i Mind Your Own Business?

”Det har været en lærerig proces, hvor jeg har fået trænet mine evner som mentor godt og grundigt med nogle seje drenge. Det har både været en fornøjelse og udfordrende at stå på sidelinjen og lade drengene stå for at styre retningen – kun med nogle få, velplacerede råd med på vejen. Et fedt makkerskab med Mind Your Own Business, de lokale kontaktpersoner og de andre venturepiloter gjorde det til en gennemgående fed oplevelse.”

Business Award 2017: Rød løber og store drømme

Relationer skaber resultater

Også Ida-Sophia Petersen der, som venturepilot, har samarbejdet med drengene fra SXB på Amager i København, synes at forløbet har været en positiv oplevelse, og mener, at den personlige relation til drengene er en vigtig forudsætning for et godt samarbejde i mikrovirksomheden.

Hvordan vil du beskrive din relation til drengene?

“Efter min egen opfattelse, har jeg en nær relation til drengene. De fortæller mig om private problemstillinger eller oplevelser og spørger også ind til mig. Det er vigtigt for mig, at det ikke kun er ”arbejde”, men at de kan mærke, at jeg også interesserer mig for dem som mennesker, samt at vi kan hygge os og grine når vi mødes i Garagen. De kalder mig jo både ‘bro’ og ‘loyal’, så jeg tænker at opfattelsen af relationen er gensidig, haha.”

Kan du beskrive en særligt god oplevelse, du har haft med drengene?

“Det er svært bare at pege en enkelt oplevelse ud, særligt fordi det hele er en samlet helhed forstået på den måde, at det er drengenes udviklingsprocesser, der virkelig har gjort indtryk på mig. Når jeg kan se, at de selv bliver stolte, får selvtillid og kan mærke at de rykker sig. Flere af dem kan være bange for at tabe ansigt, men bliver til gengæld også vanvittigt stolte af sig selv, når de lykkes.”

Hvordan oplever du, at drengene udvikler sig i arbejdet med SXB?

“De udvikler sig, med deres egne ord, særligt med hensyn til deres ordforråd, og hvad vigtigere er, deres indgangsvinkel til mennesker, de ikke kender. De kan bedre tale med fremmede og har lagt fordomme bag sig. Ydermere kan vi jo se på deres karakterer, at de er steget. De får ros fra deres lærere, og så kan man mærke, at de tager sig selv og hinanden mere seriøst.”

Tak til venturepiloterne

I Mind Your Own Business er vi dybt taknemmelige for samarbejdet med alle de dygtige og engagerede venturepiloter, der vælger at engagere sig i et nært og udviklende forløb med drengene. Tak for jeres flotte indsats!

Til efteråret starter Mind Your Own Business endnu en sæson med nye mikrovirksomheder. Følg med her på hjemmesiden eller på facebook, hvis du vil med på holdet, når vi igen søger venturepiloter.

Venturepiloterne i Mind Your Own Business