“Vi vidste hele tiden, at vi ville lave flere events”

Event8 er en mikrovirksomhed bestående af otte drengene i alderen 14-17 år. Sammen arbejder drengene med at arrangere sportsevents i Randers, der kan være med til at skabe positiv opmærksomhed omkring Jennumparken i den nordlige del af byen. Søndag d. 7. februar afholdes årets første fodboldturnering i Skyline Arena-hallen.

”Vi vil gerne vise, at Jennumparken indeholder dygtige unge mennesker, som er ambitiøse. Og forhåbentlig vil det skabe god omtale for området, at beboere herfra er med til at arrangere sådan et projekt. Samtidig handler det selvfølgelig om at arrangere nogle sjove aktiviteter for børn og unge”, skriver Mehmet Türkmen på mikrovirksomhedens Facebookside.

Film om Event8

Drømmen fortsætter

VM i Randers var drengenes første event. Og det blev en kæmpe succes. Sammen med de frivillige venturepiloter havde drengene i syv måneder arbejdet hårdt for at få alle detaljer på plads til den 24. maj, som udover en fodboldturnering også bød på legeaktiviteter for de mindste, madboder og koncert for alle tilskuere.

”Efter sidste år holdte vi tre måneders pause hen over sommeren. Siden da er flere begyndt i gymnasiet, og mange af os har travlt med skolen. Men vi vidste hele tiden, at vi ville fortsætte med at lave flere events”, lyder det fra Delshad, der er direktør i Event8.

Han fortæller, at de otte drenge siden september har mødtes hver tirsdag i Randers Bysekretariat for at planlægge den forestående fodboldturnering. ”Da vi sidste år skulle forberede VM i Randers, fik vi meget hjælp af de frivillige venturepiloter til at planlægge og forberede alle detaljer. Men i år har vi stort set lavet det hele selv. Vi har fået lidt hjælp fra Toke, som arbejder i Bysekretariatet, men vi har selv sørget for at booke hallen, planlægge kampprogram og skaffe sponsor-gaver”.

Event8 på Facebook

Lokal genkendelighed

Da drengene genoptog arbejdet i efteråret, faldt snakken på at arrangere et motionsløb i lokalområdet, men som vinterkulden tog til, besluttede de i stedet at lave en indendørs fodboldturnering. Bare som en begyndelse. For drengene har store planer om at lave flere events.

”Vi besluttede at lave en lille event nu. Så folk husker os. Samtidig vil vi gerne samle penge til at lave et større arrangement til sommer”, siger Delshad.

Vi spørger ham, hvordan mikrovirksomheden har fået deltagere og præmier til turneringen, hvortil han med største selvfølgelighed svarer: ”Vi har bare fortalt det til vores venner og bekendte og lavet flyers, som vi har delt ud på skoler og gymnasier.” Og med glæde i stemmen fortsætter han, ”Vi har fået rigtig god opbakning til vores turnering. Der er mange, der genkender os fra sidste år, og som gerne vil deltage. Indtil videre er der 12 hold som er tilmeldt på søndag, og måske kommer der flere”.

Kollegaen Abdi supplerer ham ivrigt. ”Sammen med Toke køber vi selv nogle af præmierne, men de fleste har vi fået sponsoreret af lokale butikker. Det var meget nemmere i år, for vi vidste, hvordan vi skulle henvende os til sponsorer, og vi har selv været inde i butikker og spørge. Der er flere, som kan huske vores arrangement fra sidste år, og vi har fået sponsoreret blandt andet bolde, ure og drikkedunke”.

Event8 til DBU Street DM finale i København

Det sværeste og det sjoveste

Da vi spørger drengene, hvad deres største udfordring har været med forberedelserne, tøver de lidt men bliver enige om, at det sværeste har været at få lejet hallen. ”Vi snakkede mange gange med Arena, for at finde en dato hallen var ledig. Det er vigtigt at være ude i god tid”, lyder det fra Abdi.

Til gengæld er drengene ikke i tvivl om, hvad der er det bedste ved at arbejde i Event8: ”Vi er otte gutter, som alle er gode venner. Vi hygger os sammen og laver noget seriøst. Det er fedt!”

Se flere billeder på Event8 facebookside