You are currently viewing Mikrovirksomheden TRAP optimerer teamfølelsen

Mikrovirksomheden TRAP optimerer teamfølelsen

  • Post author:
  • Post category:Nyheder

Det er lørdag morgen, og på trods af kulde og gråvejr i Aarhus Nord er der god stemning hos mikrovirksomheden TRAP, som er inviteret til arrangementet TeamBooster af konsulenthuset Implement Consulting Group.

Drengene er trukket i arbejdstøjet – deres helt egne sweatshirts med det skarpe hvide TRAP-logo på sort baggrund. Som en del af MYOB Akademiet er TRAP blevet tilbudt en dag sammen med konsulenten Mike Weisbjerg, som vil give dem en værktøjskasse med gode redskaber og inspiration til at optimere deres samarbejde.

God taktik får mikrovirksomheden i mål

Til dagens første øvelse tager Mike en plakat op med et billede af en klar, grøn græsplæne med to mål i hver ende. Plakaten har TRAPs logo på og forestiller en fodboldbane.

”Hvordan sikrer vi, at jeres hold vinder?” spørger Mike. ”Det, vi skal tale om nu, er, hvilken taktik I bruger i TRAP for at sikre, at I kommer i mål med jeres mikrovirksomhed,” fortsætter han.

Øvelsen går ud på, at drengene og deres venturepiloter skal identificere, hvad der fungerer godt i deres samarbejde, og hvad de kan blive bedre til. Der bliver skrevet flittigt ned på post-its.

”Vi er gode til at have godt humør til arbejdsgangene,” læser Ayub højt fra sin post-it.

”Vi kan til gengæld godt mangle noget struktur på vores møder,” fortæller Abdu.

Herefter udfordrer Mike gruppen til at omformulere deres post-its til konkrete spilleregler for mikrovirksomheden. Spillereglerne skal sikre, at de vinder. Således beslutter TRAP, at de – for fortsat at sikre det gode humør – skal huske at anerkende hinanden og fejre de små succeser undervejs.

Og for at sikre bedre struktur beslutter drengene, at de på skift skal indtage rollen som tovholder på møderne. Torvholderen står for tidsstyring, uddelegering af arbejdsopgaver og opsamling.

”Det her er en virkelig god øvelse til at synliggøre, hvad vi fortsat skal gøre, samt hvad vi kan blive bedre til. Det giver en fælles forståelse for vores arbejdsmetoder, og hvordan vi gør dem endnu stærkere,” fortæller Asmine, som er venturepilot i TRAP.

Store stjerner som Kendrik Lamar planlægger også opgaverne

Når man står overfor en stor opgave, som at opbygge og drive sin egen mikrovirksomhed, så kræver det stort overblik og planlægning. Det ved alle drengene i Mind Your Own Business, som altid har mange opgaver.

Og hvor skal man så lige starte? Mike viser et billede af den amerikanske rapper Kendrik Lamar, hvis musik alle drengene tydeligvis kender.

”Når han skal lave et nyt album, er der en hel række opgaver forbundet med det. Der skal indspilles musik, skrives lyrik, designes cover art, og albummet skal markedsføres. Men hvor skal han starte? Er der nogle opgaver, som skal løses før andre?” spørger Mike drengene.

”Han bliver nødt til at skrive teksterne og finde frem til beatet, før han kan indspille musikken,” forklarer Abdul. Dette fører til en god samtale om, hvordan arbejdsopgaverne er afhængige af hinanden.

Præcis sådan fungerer det også med TRAPs mikrovirksomhed. Drengene har en masse delopgaver i at designe tøjet, finde salgskanaler, indgå aftale med producent, markedsføring og meget mere.

Mike hiver en stor tavle frem, og den næste tid går med diskussioner af prioriteter og afhængigheder, så drengene sammen med deres venturepiloter får dannet sig et stærkt overblik over de kommende arbejdsgange, uger og måneder.

Det har været en lang dag med masser af inputs, gode diskussioner, ny læring og håndgribelige værktøjer. Workshoppen har Implement udarbejdet særligt til mikrovirksomhederne på MYOB Akademiet, for at opbygge og styrke drengenes kompetencer til selvstændigt at styre og lede arbejdet i mikrovirksomheden.

Drengene er meget glade og enige om, at workshoppen har været en succes.

”Vi har fået nogle gode værktøjer, som vi skal tage med hjem og bruge på møderne. Vi har lært en del om planlægning, og jeg kan se, at hvis vi bruger de her redskaber, Mike har introduceret, så bliver vores arbejde mere effektivt,” fortæller Abdul til sidst.

TeamBoosteren afholdes både i Aarhus og København, så mens drengene fra TRAP er blevet udfordret af konsulenten Mike i Aarhus, har drengene fra Je M’Appelle og Integrity X været i fuld gang med øvelserne på Implements kontor i København.

Læs mere om det strategiske samarbejde med Implement her.

Til dagens workshop er TRAP blevet inviteret indenfor i de inspirerende lokaler hos AU Incubator – Aarhus Universitets tilbud til studerende med interesse for iværksætteri. Det er et kontorfællesskab, et arbejdsrum med rig mulighed for rådgivning, workshopforløb og networking med andre, som også er nysgerrige på iværksætteri.

I dag har de åbnet dørene for drengene i TRAP, som også brænder for iværksætteri og står overfor de samme udfordringer og drømme om at drive deres egen virksomhed. At være i deres lokaler har været en god mulighed for mikrovirksomheden for at få et indblik i, hvilke muligheder og tilbud der findes i startup-miljøet i Aarhus.