You are currently viewing 7ly High fra Nuuk tog på virksomhedsbesøg iført heldragter, hårnet og blå futter

7ly High fra Nuuk tog på virksomhedsbesøg iført heldragter, hårnet og blå futter

7ly High Nuummeersut atallaarsualerlutik, nutsatik qassutaasalerlugit skuutillu tungujortunik poorlugit suliffeqarfimmik takornariarput

De seks drenge fra mikrovirksomheden 7ly High mødes hver mandag i fritidsklubben Inneruulat, hvor de har skarpt fokus på at gøre deres drøm om salg af miljøvenlige hættetrøjer til virkelighed. Denne mandag bød dog på andet end budgetlægning, kommunikationsplaner og produktudvikling, idet mentorvirksomheden Royal Greenland inviterede dem indenfor i virksomheden, til en lidt anderledes arbejdsgang.

Det var småkoldt på havnekajen på trods af, at solens stråler havde smeltet det meste af sneen. Drengene fra 7ly High stod forventningsfulde sammen med venturepiloter og erhvervsmentorer og ventede på, hvad dagen ville bringe. Ved kajen lå en båndbåd, et stort fiskeskib, som netop var lagt til.

En eksklusiv rundtur

De kom alle ombord på båden, hvor kaptajnen og skipperen stod klar til at byde dem alle velkommen og fortælle om båden. Ombord fik drengene indblik i det hårde arbejde til søs, og fik mange interessante informationer. Undervejs fik de mulighed for at stille spørgsmål til kaptajnen og skipperen, som gav sig god tid til at svare de nysgerrige drenge. Claus Nielsen er udviklingskonsulent i Royal Greenland og fulgte med under hele besøget. Han glæder sig over at drengene får denne mulighed og det giver samtidig noget til de ansatte i Royal Greenland.

”Det giver god værdi for vores ansatte at give noget til de unge, som har meget svære kår. Hvis bare én, to eller tre kommer videre, så er det jo godt givet ud,” siger Claus.

Efter rundvisningen på båndbåden gik turen til et eksklusivt besøg på fiskefabrikken, hvor alle fik det nødvendige udstyr på; dragter, hårnet og blå futter på skoene. Til daglig er der skærpede regler for, hvem der må komme på fabrikken, men da det var efter normal arbejdstid og lige inden hovedrengøringen, fik mikrovirksomheden lov til at kigge ind.

Opgaverne på fabrikken består af håndtering og præparering af fisk til videre salg, hvor fiskene placeres i kæmpemæssige frysere. I fryserne lå store mængder af frossen fisk, som man senere vil kunne se i frysemontren i butikken i den nærmeste fremtid.

Erhvervsmentor, Agathe oplevede et hold drenge, der fik nye og spændende indtryk.

”Det er rart at se drengene få nogle andre oplevelser. Det var særligt sjovt at se, at de blev lidt forbavsede til tider og samtidig fik en masse viden. Det var en stor oplevelse for mig,” udtaler Agathe.

Oplæg af erhvervsmentor

Royal Greenland er en topmoderne virksomhed, der stiller store krav til kvalitet og fødevaresikkerhed. Samtidig er virksomheden en af verdens største leverandører af fisk og skaldyr. Disse ting og meget mere blev 7ly High klogere på, da erhvervsmentor Malik Hegelund gav dem en indføring i virksomheden med et inspirerende oplæg toppet med juicebrikker, frugt, kaffe og the, og endeligt gaver at gå hjem på.

Jeg fik en masse informationer om det at kunne tage en maritim uddannelse. Det lyder endnu mere spændende nu og jeg bliver mere motiveret til at blive kaptajn en dag.” Afslutter Anguteeraq fra 7ly High efter en spændende og inspirerende dag.

Skaber bro til arbejdslivet

Som en del af Mind Your Own Business programmet, inviteres mikrovirksomhederne indenfor hos det lokale erhvervsliv, som har valgt at engagere sig som mentorvirksomhed i et partnerskab med Mind Your Own Business.

Fælles for alle mentorvirksomheder er, at de alle er med til at gøre en kæmpe forskel for drengene i Mind Your Own Business og udviklingen af deres mikrovirksomheder samt øge drengenes tro på, at der er et arbejdsmarked, der vil dem.

”Vi har valgt at blive mentorvirksomhed i Mind Your Own Business, da vi ønsker at være en del af et projekt, som gør en forskel for unge mennesker. Som Grønlands største virksomhed føler vi et stort ansvar for at støtte op om organisationer, der gør en væsentlig forskel i samarundet – og det må man sige, at Mind Your Own Business gør.”, siger Sara Biilmann Egede, der er HR Udviklingsleder i Royal Greenland.

Vi er utroligt glade for samarbejdet med Royal Greenland, som med høj faglighed og engagement, støtter drengenes arbejde.

Vi ønsker mikrovirksomheden 7ly High al held og lykke med udviklingen af deres mikrovirksomhed.