Drengene bag Águila designer kasketter og leverer dem selv til køberne

Her kan du se en video, som Águila har lavet i samarbejde med organisationen Turning Tables.

For et par uger siden sad Hussein i bussen på vej hjem til Høje Gladsaxe, da han så en ung mand stå længere fremme. Han havde en kasket på, som fik Hussein til at smile. For det var den kasket, som han og seks venner har designet og produceret med teksten ”flyv frit” skrevet på siden.

”Vores kasket! Det var fedt. Jeg tænkte, vi har styr på det. HELT sikkert,” fortæller 19-årige Hussein.

Águila er navnet på den mikrovirksomhed, som drengene har etableret og samarbejdet om at videreudvikle siden efteråret 2019. Navnet betyder ørn på spansk og repræsenterer drengenes ambition om, at alle unge skal turde at være sig selv og flyve frit.

”Der er ikke nogen af os, som vil være bundet af normer eller fordomme. Det er meget vigtigt for os, at man er sig selv og holder fast i sig selv,” siger 20-årige Momen, som er en af kollegerne i Águila.

Den første kollektion blev lanceret i efteråret 2020. De har solgt 100 kasketter. Her fortæller Momen og Hussein om, hvordan det har været at arbejde med markedsføring og salg i Águila i de seneste måneder, hvor pandemien har forandret hverdagen og samarbejdet.

Hvordan fik I ideen til at køre ud og levere kasketterne ved købernes dørtrin?

Hussein: Ideen var meget oplagt. Vi har kørt med blomster før, hvor vi leverede dem til kunderne. Vi har også leveret fjernsyn. Det var meget oplagt og naturligt at køre ud til folk.

Momen: Jeg var med på en tur, hvor vi kørte til Amager for at aflevere en kasket. Vi fik ideen med at køre til kunderne, fordi en af drengene har en bil. Køberen blev meget glad for kasketten. Jeg kendte ham i forvejen, det er en af vores gamle pædagoger.

Hussein: Kunderne er rigtigt taknemmelige, når vi leverer kasketterne på den måde. Jeg har også gået hen til en kunde før. Hun blev glad for det. Hun havde købt kasketten som en gave til sin søn. Hun vidste ikke, at jeg ville komme samme dag, som hun bestilte kasketten.

Hvordan har det været at samarbejde i mikrovirksomheden, mens der har været coronavirus?

Hussein: Vi har uden tvivl kunnet mærke, at der har været corona. Oven i det har vi ikke kunnet mødes og få den feedback, som vi gerne ville have. Men vi har fået lanceret vores hjemmeside, og det er fedt.

Momen: Det har været meget hårdt med nedlukningen. Det er ikke det samme, når vi ikke kan mødes. Men vi har haft møder online, så selvom corona har været her, så har vi selv snakket sammen og tænkt på nye ting for mikrovirksomheden.

Hussein: Jeg sidder i markedsføringsafdelingen. Her under nedlukningen har vi taget kontakt til nogle store virksomheder, som vi gerne vil samarbejde med i forhold til at sælge vores kasketter fremover. Det er for eksempel Zalando, Boozt og qUINT.

Hussein: Vi holder hovedet højt, men det har taget tid. I starten var jeg helt off. Jeg er ikke altid så god til at handle, når jeg føler mig presset. Der var meget i skolen, så jeg blev nødt til at være der. Man skal huske gåturene og løbeturene, eller så bliver man helt banket og kan ikke fokusere på de rigtige ting.

Hvad har I lært af at samarbejde og etablere Águila?

Hussein: Jeg synes, det er fedt at få noget erfaring indenfor forretning. Jeg kan helt sikkert bruge det i fremtiden. Vi har fået åbnet mange døre for os selv. Jeg kan se flere muligheder, flere metoder, flere måder at arbejde på. Det er jeg 100 procent taknemmelig for.

Momen: Jeg synes, at jeg har lært nogle gode ting i Mind Your Own Business. Vi har lært, hvordan man driver en virksomhed. Så hvis vi vil være selvstændige, har vi prøvet det før. Og det her sammenhold, vi har, er blevet meget bedre. Vi er blevet seriøse.

Hussein: Nu er vi kommet ind i den her verden og har lært at være selvstændige. Jeg er også meget tæt på at åbne mit eget snart, så jeg er meget glad for at have været med i det her forløb. For det har banet min vej. Nu ved jeg, hvor jeg skal hen af. Jeg har fået en masse værktøjer.

Du kan følge de unge iværksætteres arbejde på deres nye hjemmeside aguilacph.dk eller på Instagram og Facebook