You are currently viewing FRA IDÉ TIL KONKRET FORRETNINGSPLAN – VENTURE CAMP 2019

FRA IDÉ TIL KONKRET FORRETNINGSPLAN – VENTURE CAMP 2019

”Det er en fantastisk oplevelse, man lærer noget,
og det er også sjovt samtidig”

Mo fra mikrovirksomheden i Bispebjerg.

”Velkommen til Venture Camp 2019. Vi har glædet os rigtig meget til i dag. Det bliver en travl dag med mange spændende ting og mange nye indtryk. Men samtidig vil vi også love jer, at det bliver en sjov og meget lærerig dag”

Med disse ord byder Mind Your Own Business’ direktør, Maria Kavita Nielsen, alle velkommen til Venture Camp 2019, som for 6. år i træk afholdes i samarbejde med Boston Consulting Group (BCG).

”Vi er privilegerede over at være værter for Mind Your Own Business endnu engang. Det er altid en fornøjelse at se drengene med al deres energi, og alle de idéer de har”
fortæller Marcus Henglein fra Boston Consulting Group (BCG)

Og energi er der masser af, da over 180 drenge, venturepiloter, mentorvirksomhedsrepræsentanter, lokale samarbejdspartnere og konsulenter fra BCG mødes fra morgenstunden. Ambitionerne er høje, idéerne mange og arbejdsindsatsen stor gennem den ti timer lange arbejdsdag.

Mikrovirksomhederne tager form

Efter det røde bånd er klippet, og Venture Campen officielt er skudt i gang, får alle et fælles afsæt for dagens kommende arbejde i mikrovirksomhederne gennem oplæg om forretningsplaner fra Boston Consulting Group.

Herefter indtager de otte mikrovirksomheder fra Roskilde, Valby, Fredericia, Greve, Bispebjerg, Taastrup, Nykøbing Falster og Høje Gladsaxe kontorerne i Boston Consulting Groups flotte lokaler. Bolsjer, tracksuits, mobilcover og caps er blot nogen af de forretningsidéer drengene fra de otte mikrovirksomheder skal videreudvikle på i løbet af dagen.

Når drengene mødes til Venture Camp, har de en overordnet idé om deres produkt, som i løbet af dagen bliver omsat til konkrete målsætninger og forretningsplaner med hjælp fra deres frivillige venturepiloter, mentorvirksomheder og ikke mindst de dygtige konsulenter hos Boston Consulting Group:

  ”Vi prøver at komme ind og hjælpe med faglig sparring, samle op på trådende og skabe noget stillads omkring deres idéer, så de kan gå herfra med en rigtig forretningsplan. Begejstringen er høj, og nu skal de brolægge vejen frem mod maj, så de har et produkt de kan vise frem”,
fortæller Marcus Henglein fra Boston Consulting Group.

Målet for dagen er, at drengene kan gå hjem med milepæle og konkrete planer for, hvordan de over de næste otte måneder kan nå deres ambitiøse mål. I løbet af dagen arbejder drengene med salgsstrategier, design, produktudvikling, økonomi og markedsføring i de forskellige afdelinger, så de til sidst er klar til at fremlægge deres forretningsplan for de andre mikrovirksomheder og et ekspertpanel.

Til at støtte og hjælpe drengene frem mod deres præsentationer er blandt andet repræsentanter fra mentorvirksomhederne, som sidder og arbejder sammen med drengene rundt om i BCG’s fine kontorer.

Drengene fra eNVee i Bispebjerg arbejder, sammen med deres venturepiloter og mentorvirksomhedsrepræsentanter fra Grant Thornton, på at skabe et mobilcover med indbygget power-bank. Johannes Sønderris Pedersen fra Grant Thornton er ikke i tvivl om, at både drengene og deres mikrovirksomhed udvikler sig og får noget ud af dagen hos BCG:

Det er vildt fedt. De bliver udfordret, det er i nye rammer, og det er over en længere dag. Det er vildt at se, hvordan de udvikler sig fra time til time, hvordan de spiller sammen, tænker over tingene og suger til sig. Det er meget imponerende, synes jeg” siger Johannes, Grant Thornton.

Gode råd og motivation fra succesfuld iværksætter og erfarne MYOB-drenge

Om eftermiddagen får Venture Camp 2019 besøg af drengene fra mikrovirksomheden Farge. Drengene er fortsat fra MYOB Programmet til MYOB Akademiet, hvor de nu er ved at videreudvikle deres produkt.

Farge-drengene giver et inspirerende motivationsoplæg for de nye mikrovirksomheder. Hold hovedet højt og husk at tage ansvar er bare nogle af de mange gode råd og erfaringer, drengene videregiver.

”Der kommer mange op- og nedture. Så I skal altid huske at holde hovedet højt. For hvis I ikke laver noget, så sker der heller ikke noget. I skal blive ved med at kæmpe”,
fortæller en af drengene fra Farge.

Serieiværksætteren Moonis Kamil gæster også årets Venture Camp og giver drengene inspiration og motiverende ord med på vejen. Moonis fortæller drengene om sin spændende rejse fra opvæksten i Taastrupgård til nu at være en erfaren og succesfuld iværksætter i dansk erhvervsliv. De nye unge iværksættere får blod på tanden og masser af inspiration, som de tager med videre i arbejdet med deres mikrovirksomheder.

”Det giver meget til drengene også at se de andre mikrovirksomheder, se drenge der tidligere har været med i projektet og se andre iværksættere. Jeg tror, det går lidt op for dem, at det her er noget ægte. Nu sker der noget, og det kan de mærke. De bliver både lidt benovede, og de bliver også inspirerede. Det er rigtig fedt at være her” fortæller Malte Daugaard, Venturepilot i Høje Gladsaxe

Præsentationer af spritnye forretningsplaner

Venture Camp kulminerer med præsentationer af mikrovirksomhedernes forretningsplaner. At stå på scenen foran mange mennesker med en helt spritny forretningsplan kræver mod – men alle drengene går på scenen og laver flotte præsentationer af dagens arbejde. Konsulenterne fra BCG giver mikrovirksomhederne feedback, ros og gode råd, som drengene kan tage med hjem og arbejde videre på.

Evren fra mikrovirksomheden i Nykøbing Falster er klar til at tage fat: ”Vi føler, at vi er på rette spor lige nu,” fortæller han glad.

Dagen slutter af med en opsummering af alle mirkovirksomhedernes særlige kendetegn via friske rim fra freestyle-rapperen Kasper Fresco. Han har brugt dagen på at besøge og interviewe mikrovirksomhederne i deres arbejdslokaler.

Tusind tak til alle drengene, venturepiloter, mentorvirksomheder, lokale samarbejdspartnere og konsulenterne fra BCG, som var med til at gøre dagen til en stor succes. Vi glæder os til at følge mikrovirksomhederne og se deres skarpe forretningsplaner blive til virkelighed.