You are currently viewing Future Sport spiller bold med byens børn for at stoppe mobning

Future Sport spiller bold med byens børn for at stoppe mobning

Sten, saks, papir. Anføreren for fodboldholdet iklædt orange trøjer vinder med saks over papir, jubler og tager bolden under armen og med tilbage til holdets banehalvdel. Fløjten lyder, og fodboldturneringen er i gang denne søndag i april i Hafnia-Hallen i København.

Der er kommet mange flere for at spille, end drengene havde forventet, fortæller 14-årige Hassan, som en af de ti drenge fra Folehaven i Valby, der har etableret mikrovirksomheden Future Sport og arrangeret dagens event. Hassan arbejder i afdelingen Salg & Sponsorer i mikrovirksomheden.

”Det har været vildt hårdt at lave. Men nu er arbejdet det hele værd. Stemningen er det fedeste. Det kører. Det handler om at være sammen og hygge sig. Folk kan få nye venner og hygge sig med hinanden, det er sådan et sted, vi gerne ville lave. Og jeg synes, at det virker ret godt,” siger Hassan.

Samarbejde med sports-giganter

Drengene var ret sikre på, at de ville lave et sportsevent, da de i efteråret 2018 udviklede forretningsidéer til den mikrovirksomhed, de ville etablere. De aftalte, at missionen for virksomheden skulle være at skabe en oplevelse, hvor ingen bliver drillet, og sammenhold er vigtigt.

”Sport er godt mod mobning, fordi det bringer folk sammen. Man glemmer de dårlige tanker om hinanden, for når man spiller fodbold, er alle lige. Future Sport er at støtte antimobning,” fortæller Hassan, som sidder ved siden af fodboldbanen ved et bord, der er dækket med præmier fra Adidas, Hummel og Tiger.

Fodboldtrøjer, løbesko, træningshandsker og t-shirts ligger pænt foldet sammen og flot præsenteret på bordet ved siden af en bunke røde æbler og to kager, som drengenes mødre har bagt i dagens anledning. Drengene har arbejdet dedikeret for at få samarbejder med virksomheder, der vil støtte sportseventet.

De var først til møde hos Adidas, som de hurtigt indgik et samarbejde med. Det gav drengene selvtillid, at Adidas havde lyst til at sponsorere en masse træningstøj som flotte præmier til dagens fodboldspillere. Senere sagde både Hummel og Tiger sagde ja til at samarbejde med Future Sport og støtte op om deres mission.

I Folehaven er der sammenhold

Hiphop blæser ud af højtalerne, mens de seks fodboldhold spiller mod hinanden på det grønne kunstgræs. Når et hold venter på at komme på banen igen, kan de være med i minigames forskellige steder i hallen. De kan kaste med ringe og ramme plet og sprinte hurtigst til 100-meter løb.

Hassan fortæller, at han er træt af, at nogle mennesker tror, at Folehaven ikke er et godt sted at bo. For han er stolt over at være fra boligområdet, fordi der er et stærkt sammenhold. Han har venner derfra, som han har spillet fodbold med, siden han var helt lille.

”For mig er Folehaven det bedste sted, fordi vi har et godt fællesskab. Der er rigtigt mange venner fra Folehaven med i dag, de støtter os og har taget venner med. Vi er en familie. Vi har kærlighed til hinanden. Alle fra Folehaven bortset fra én ven er her,” siger Hassan med pegefingeren i vejret.

På klapstolen ved siden af Hassan sidder Arifa Hussain. Hun er en af en af de syv venturepiloter, som drengene har arbejdet tæt sammen med i løbet af de sidste syv måneder for at etablere mikrovirksomheden, designe logo, udvikle Future Sport og markedsføre sportseventet.

”Ved at afvikle det her sportsevent for 40 til 50 deltagere kan jeg se, at drengene har rykket sig enormt meget, når det kommer til deres individuelle lederskabskompetencer. Det ses her, hvor drengene selv tager ansvar for at være dommere for sportslegene, og sådan er de med til at sikre en god stemning og sportsånd for deltagerne,” fortæller Arifa.

Hassan rejser sig og løber ud på banen, hvor han skal støtte sin kollega i mikrovirksomheden – 14-årige Budy, der er dommer og kommentator for fodboldturneringen.