Nørrebroløbet vil donere 10% af årets overskud til velgørenhed

“Hvis man har UNICEF på sin fodboldtrøje, så er der mange flere, der vil købe den. Folk vil gerne være med til at støtte en god sag.” Ordene er Abdis. Abdi Hakim er fjorten år og en af de tolv drenge, der skal bære stafetten videre fra de sidste tre års succesfulde motionsløb Nørrebroløbet. Han sidder for enden af langbordet i et af mentorvirksomheden Mannovs lokaler. I dag er drengene fra mikrovirksomheden Nørrebroløbet nemlig inviteret til workshop hos deres mentorvirksomhed, og temaet for workshoppen er virksomheders arbejde med velgørenhed. Drengene har nemlig besluttet, at de vil donere 10% af deres overskud fra motionsløbet til velgørenhed.

Hvorfor skal F.C. Barcelona støtte en social organisation?

Der diskuteres flere eksempler på virksomheder, der støtter sociale formål – bl.a. fodboldklubben F.C. Barcelona der i flere år spillede med UNICEF på deres trøjer og Carlsberg, som drengene kender, fordi de støtter foreninger, fodboldarrangementer og koncerter. “Hvorfor gør de det?” spørger dagens facilitator Reinholdt Schultz, administrerende direktør i Mannov. Fordi folk gerne vil være med til at støtte en god sag, og derfor vil købe deres produkter som Abdis eksempel med Barcelonas fodboldtrøjer. “Og så folk bliver opmærksomme på deres virksomhed, fordi de ser deres logo,” supplerer Hamzah Jabr, der arbejder sammen med Abdi i mikrovirksomheden.

En lokal eller global sag

For Hamzah og Abdi er det tredje gang, de skal arrangere Nørrebroløbet. Men det er første gang, de har besluttet at donere en del af overskuddet til et socialt formål. Flere sociale formål er oppe at vende hos drengene – bl.a. at donere en del af overskuddet til dyner og senge til den lokale varmestue, og mere globale sager som at bygge en brønd i et krigshærget område i Syrien eller Somalia.

Det kaldte på en afstemning rundt om langbordet. Drengene nåede til enighed, efter to fortalere for hvert formål havde argumenteret for hver sag. Hvad resultatet af afstemningen blev, vil vi ikke løfte sløret for her.

Følg med på www.norrebrolobet.dk eller Nørrebroløbets facebookside, hvor drengene løbende laver opdateringer op til løbet d. 8 juni.