Sammen er vi stærkere – TeamBooster på Akademiet

”Vi skaber virksomheder, fordi sammen er vi stærkere. Når vi forener vores mange forskellige kompetencer, bliver vi sammen bedre som en helhed” forklarede Andreas fra Implement Consulting Group.

Som et nyt tiltag har Mind Your Own Business Akademiet i år indgået et strategisk partnerskab med konsulentvirksomheden Implement – en virksomhed med mangeårig erfaring og ekspertise indenfor ledelsesudvikling. En viden, der gør dem til en fantastisk partner til at give drengene på Akademiet en værktøjskasse med gode redskaber og inspiration til at optimere deres samarbejde i mikrovirksomhederne.

Take-off for de nye frivillige på Akademiet

Skumfidusen på toppen

Én skumfidus, en håndfuld spaghetti, tape og en saks. Det var ingredienserne til dagens første øvelse, da drengene på Akademiet i september var samlet til TeamBooster. Her fik drengene til opgave i fællesskab at bygge den højeste spaghetti-konstellation med en skumfidus som kronen på værket.

”De 15 minutter starter NU!” råbte Maria fra Implement, og drengene kastede sig over opgaven. Der blev tapet på livet løs, spaghettien knækkede mens drengene kæmpede mod tiden, for at få deres spaghettitårne til at stå selv.

Da stopuret bippede, stod fem kreative og nogenlunde stabile værker. For drengene i mikrovirksomheden på Amager var det lykkedes at få hævet skumfidusen ikke mindre end 52 centimeter i op i luften.

Maria så begejstret på drengenes konstellationer, og da hun spurgte grupperne, hvordan de lykkedes med at komme i mål, svarede drengene hurtigt: ”Da vi begyndte at arbejde med den samme ide, i stedet for hver vores”, ”Da vi faktisk talte sammen og hjalp hinanden”, ”Da vi lavede en fælles plan”.

TeamBoosteren var allerede godt i gang, og drengene fulde af energi til dagens næste strabadser.

Rød, gul, grøn, blå

Farvestrålende kort lå spredt ud på bordet foran drengene. En øvelse og spidskompetence hos medarbejderne i Implement, som bruger de fire farver som et formidabelt redskab til kompetenceafklaring.

Ved at identificere deres personlige kompetencer og interesser ud fra farvekort, fik drengene et indblik i de forskellige kompetencer på tværs af teamet, og hvordan de effektivt kan bruge den viden i deres arbejde i mikrovirksomhederne.

De andre har nogle styrker, jeg ikke troede, at de havde. Så nu ved vi, hvem vi kan spørge om hjælp, til bestemte opgaver”, forklarede Hamza fra SXB på Amager. Emil fra mikrovirksomheden Whired i Trige stemte i: ”Det giver os en bedre forståelse for hinanden og hvordan vi kan skabe et stærkt samarbejde. Hvis vi fremover sammensætter vores teams ud fra blandede typer, kan vi få forskellige kompetencer og synspunkter i spil”.

Dagen igennem talte drengene med konsulenterne fra Implement om, hvordan de gennem åbenhed overfor hinanden og indsigt i hinandens personlige styrker, kommunikation og vigtigst af alt samarbejde, kan optimere arbejdet i mikrovirksomhederne. Med sig hjem tog de ny inspiration, et væld af spændende ideer og håndgribelige redskaber til deres kommende arbejde på Akademiet.