Teambuilding i mikrovirksomheden

For at sikre, at de nye mikrovirksomheder kommer godt fra start, klædes forløbets parter godt på inden arbejdet skydes i gang. Det sker på en teambuilding aften for de frivillige venturepiloter, og en fælles aften, hvor drengene inviterer alle deres nye samarbejdspartnere indenfor i mikrovirksomhedens hovedkvarter.

Teambuilding for venturepiloter

Det første møde mellem de frivillige venturepiloter finder sted en aften, når hverdagens andre gøremål er overstået. I løbet af denne aften vil de frivillige ikke kun lære hinanden bedre at kende, de vil også få en meget bedre forståelse for forløbet med at udvikle en mikrovirksomhed, og om deres kommende samarbejde med de unge drenge.

Holdet af venturepiloter er en sammensat gruppe med mange personlige og faglige forskelle mellem sig. Nogle er kun i begyndelsen af deres uddannelse, mens andre besidder erhvervserfaring fra diverse karriereforløb, og endnu andre har afsluttet deres tid på arbejdsmarkedet. Og så er der alle dem midt i mellem.

Forskellighed er en styrke

Det er denne forskelligartethed, der giver det samlede hold af venturepiloter den nødvendige ballast til at samarbejde med drengene i mikrovirksomheden. Her er forskellighed en styrke.

For både drengene og venturepiloter betyder det, at de har mange personligheder at spejle sig i og søge sparring hos. Som medarbejdere bliver de i stand til at udfordre, støtte og komplementere hinanden på bedst mulig vis til fordel for mikrovirksomhedens udvikling.

Produktudvikling i 8 nye mikrovirksomheder

Social teambuilding i mikrovirksomheden

Det første møde mellem alle parter i et Mind Your Own Business forløb sker ugen før den første officielle arbejdsdag i mikrovirksomheden. Her mødes drengene med de frivillige venturepiloter, mentorvirksomheden og den lokale samarbejdspartner i mikrovirksomhedens hovedkvarter. Her får drenge og venturepiloter ikke blot til opgave at lære hinandens navne, men også de skæve historier om hinanden og det de har til fælles. Senere på aftenen skal de nemlig (gruppevis) præsentere hinanden for aftens øvrige deltagere, og så kan det være en hjælp at huske ens yndlingsis, det fodboldhold man støtter, hvilken frugt man identificerer sig mest med, eller den sjoveste, mest skøre ferieoplevelse man har haft.

Rundvisning i lokalområdet

Efter præsentationsrunden viser drengene de nye venturepiloter rundt i deres lokalområde. Her viser drengene de steder, som har størst betydning i deres hverdag, boligområdet som mange af dem bor i, den lokale fritidsklub, fodboldbanen, købmanden mv.

Efter rundvisningen samles alle parter igen til aftenens sidste punkt; fælles spisning med mad fra drengenes lokale favoritsted. Aftenen slutter med håndtryk, venskabelige skulderklap og et ”på gensyn” i næste uge, hvor drenge og venturepiloter skal mødes for første gang på egen hånd i mikrovirksomheden.

8 nye mikrovirksomheder fordelt over Danmark

Se film  fra teambuilding i mirkovirksomheden i Hørgården på Amager, København.